Din oras

Tinerii Ortodocsi primesc 80.000 de lei si de la Consiliul Judetean Cluj

80.000 de lei primeste de la Consiliul Judetean Asociatia Tinerilor Crestin Ortodocsi, pentru co-finantarea evenimentului “Tinerii ortodocsi, impreuna pentru viitorul Europei”. Aceeasi asociatie a beneficiat de o finantare de 500.000 de lei de la bugetul local,  pentru acelasi eveniment.

Alocarea de 80.000 de lei este cea mai mare acordata anul acesta de CJ Cluj din randul Proiectelor de Tineret. Din suma totala de 700.000 de lei, Asociatia Tinerilor Ortodocsi primeste 80.000 de lei, iar restul sumei a fost impartita intre alte 70 de ONG-uri.

In spatele Asociatiei Tinerilor Ortodocsi, cei care au primit 500.000 de lei de la Primaria Cluj-Napoca pentru a organiza in aceasta vara un eveniment religios, se afla mai multi profesori de religie din Cluj-Napoca si preoti, in frunte cu IPS Andrei, Mitropolitul Clujului. Scopul asociatiei, asa cum este descris chiar de membrii ei, este promovarea valorilor crestin-ortodoxe, educationale, morale, culturale, civice, morale si ecologice in randul tinerilor. Pentru aceste activitati, preotii au primit de la bugetul local jumatate din banii pe care i-a primit Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Cine sta in spatele asociatiei am scris AICI.

Pentru ce are nevoie Biserica Ortodoxa de o suma de bani atat de mare?

“Timp de 4 zile, vom organiza in orasul nostru un program complex cu numeroase manifestari culturale (vizitarea muzeelor si a obiectivelor culturale ale orasului, vernisarea de expozitii: foto, grafica, iconografie, sculptura), artistice (concert public de muzica usoara cu Holograf, de muzica folk cu Florin Sasarman si invitatii sai (Ducu Bertzi, Magda Puscas & Band), respectiv de muzica populara cu Ionut Fulea si invitatii sai), educative (Conferinta renumitului Parinte Rafail Noica -fiul marelui filosof roman Constantin Noica- si Arhimandritul Zaharia Zaharou din Anglia la Sala Polivalenta, dezbateri de grup, prezentari tematice diverse, workshop-uri tematice stradale), ecologice (vizite tematice in Gradina Botanica, activitati specifice: nature photo hunt, prezentari tematice, biodiversitate, conservarea ecosistemelor urbane, vizitarea a unor zone protejate din judetul Cluj, plantarea simbolica a unui arbore al tinerilor etc) si interactive (spectacol de muzica folk pentru tineri amatori, spectacol de teatru de tineret, dansuri populare ale ansamblurilor de tineret clujene, ateliere publice, procesiunea tineretii si altele).”, spun organizatorii in cererea de finantare depusa la Primaria Cluj-Napoca.

Asociatia Tinerilor Orodocsi Cluj a fost infiintata in 2013, iar decizia a fost luata la Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, din 19 februarie 2013. Practic, este un ONG care functioneaza pe langa Mitropolie.

Capitala Europeana a Tineretului 2015 primeste 300.000 de lei

Pentru Capitala Culturala a Tineretului, Consiliul Judetean Cluj aloca, anul acesta, 300.000 de lei. Banii au fost impartiti intre zece ONG-uri. Federatia SHARE va primi 70.000 de lei pentru co-finantarea proiectului “Tineret@Cluj-Napoca 2015”.

In acelasi context, TIFF primeste o finantare de 50.000 de lei de la CJ Cluj. Aceeasi suma va ajunge la Asociatia Clujul Comoara, pentru cofinantarea proiectului “Zilele Culturale maghiare la Cluj”. De asemenea, Asociatia Kolozsvar 2015 primeste o alocare de 20.000 de lei pentru “Promovarea regionala Cluj-Napoca, Capitala Europeana a Tineretului”

De asemenea, Transilvania Music Event, organizat de Consortiul Studentilor din Romania, va primi de la bugetul judetului suma de 30.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *