Din oras

Primaria instituie o noua taxa de salubrizare

Municipalitatea a lansat propunerea de a institui o noua taxa, “speciala de salubrizare”. Propunerea se afla in faza de consultare publica pe site-ul Primariei, urmand sa fie apoi dezbatuta in plenul Consiliului Local. Noua taxa se va aplica celor care nu au un contract cu firmele de salubritate si variaza intre 22 si 67 de lei.

“In vederea asigurarii salubrizarii municipiului Cluj-Napoca la un nivel cat mai performant, pentru asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei, conform prevederilor legale, operatorii serviciilor publice de salubritate au obligatia sa asigure colectarea, transportul si depozitarea in vederea eliminarii deseurilor municipale nepericuloase provenite de la toti producatorii de deseuri, persoane fizice si juridice din municipiul Cluj-Napoca. Beneficiarii serviciului public de salubrizare pentru care se instituie taxa speciala de salubrizare sunt persoanele fizice si juridice care nu au incheiat contract de prestari servicii cu operatorul serviciilor publice de salubritate din municipiul Cluj-Napoca, inclusiv persoanele fizice si juridice ale caror contracte au fost denuntate in mod unilateral”, se arata in proiect.

Cuantumul taxei speciale va fi de 22,56 de lei pe luna pentru persoane fizice si 67,68 de lei pe metru cub pe luna pentru persoane juridice.

Operatorii serviciului de salubritate vor inainte la Directia Tehnica lunar un decont cu beneficiarii, insotit de un borderou cu persoanele fizice si juridice carora le-a fost impusa taxa speciala de salubrizare si care au beneficiat de servicii de salubrizare fara a avea contracte incheiate.

“In prima saptamana a fiecarei luni, operatorii vor comunica in scris organului de control date de identificare a beneficiarilor. In cel mult zece zile lucratoare organul de control va soma beneficiarii sa incheie un contract de colectare a deseurilor menajere. Termenyl acordat prin somatie este de 5 zile calendaristice. In caz de nerespectare a termenului stabilit organul de control aplica sanctiunea conform prevederilor legale pentru nedetinerea unui contract de salubritate valabil”.

Propunerea se afla in dezbatere pana in 7 aprilie sipoate fi consultata pe site-ul Primariei. Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *