Din oras

TIFF neglijeaza Cinema Victoria. “Sunt conditii foarte proaste in cinema!”

Spectatorii clujeni, nemultumiti de conditiile proaste din Cinema Victoria. Asociatia Victoria Film, cea care se ocupa de managementul cinematografului clujean, e pastorita de reprezentantii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Asociatia ar fi trebuit sa faca, pana in acest an, investitii de 600.000 de lei in modernizarea salii de cinema.

Cinefilii clujeni, nemultumiti de conditiile proaste din Cinematograful Victoria.

“Am fost aseara la film la Nymphomaniac. Am platit bilet, insa nu am primit locuri. Nu exista o plasatoare si fiecare se aseaza pe unde apuca. Scaunele sunt decrepite, iar in sala de spectacole am vazut oameni care stateau la marginea randului, pe scaune de birou. Astea nu sunt conditii de cinema! In holul cinematografului mirosea a statut nici nu am avut aer sa respir”, a spus A.L., un cititor al Ziar de Cluj.

Asociatia, renovari de 600.000 de lei pana in 2014

Contractul de asociere dintre Victoria Film si Primaria Cluj-Napoca a fost semnat in 22 februarie 2011 pentru o perioada de 10 ani. Asocierea prevede realizarea unor investitii in cinema valoare de 600.000 de lei pe parcursul a 3 ani. In teorie, pana in acest an ar trebui sa fie renovat holului, schimbata centrala termica, achizitionat un aparat de tehnica digitala de proiectie a filmelor si ar trebui inlocuite  scaunele de la balconul Cinematografului Victoria. De managementul salii de cinema se ocupa Asociatia Victoria Film, sustinuta de municipalitate si pastorita de reprezentantii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Reprezentanti in Consiliul de Administratie al Asociatiei Victoria Film sunt sefii TIFF, Tudor Giurgiu si Cristian Hordila.

“Nu s-au amplasat scaune in plus, insa detalii pe aceasta tema va poate da managerul de la Victoria, Gabriela Bodea. Investitiile au fost realizate pentru incalzire, ventilatie, zugraveala, restul este exact aceleasi, pe care le-am primit in baza protocolului cu municipalitatea. Scaunele au ramas de la RADEF”, a spus seful TIFF si membrul in C.A., Tudor Giurgiu.

Potrivit contractului semnat cu municipalitatea, Victoria Film ar fi trebuit sa capitalizeze veniturile din exploatare sub forma investitiilor in cinematograf. Surprinzator, insa, tot municipalitatea este cea care plateste pentru sistemul de proiectie al filmelor. In 2013, Consiliul Local a platit 20.000 catre Asociatia Victoria Film, suma destinata achizitionarii de tehnica digitala pentru cinematograf. Cinema Victoria plateste municipalitatii 1% din veniturile realizate din activitatea de difuzare a filmelor cinematografice cu conditia sa aiba lunar 20 de proiectii gratuite pentru pensionari, elevi si studenti.

“Noi stam foarte bine cu numarul de spectatori. Am avut cu 112% mai multi in 2013 decat in anul anterior”, a continuat Giurgiu.

Cu toate acestea, nu se stie numarul exact de bilete vandute nici suma de bani castigata de Cinema, pentru ca pe site-ul Primariei nu exista un raport de activitate al Asociatiei, pe anul 2013. Potrivit celui mai recent raport de activitate, in 2012, in Cinema Victoria au intrat 35.000 de spectatori si au fost proiectate 348 de filme. 

Subinchireri de spatii pana in 2021

Misterul banilor este cu atat mai mare cu cat Primaria a autorizat, in 2011, semnarea unui contract de inchiriere al unui spatiu de 2,5 metri patrati din holul cinematografului, pana in 2021, unei companii de telefonie mobila. Potrivit actului, 80% din chirie ii revine Asociatiei Victoria Film. 

Managerul Cinema Victoria nu a putut fi contactat pentru o pozitie in acest caz. TIFF, care s-a lansat la Cinematograful Victoria, in 2001, a primit o finanatare de 1,5 milioane de lei de la Consiliul Local in ultimii 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *