In vizor

SPP-istii lui Boc cheltuiau 30.000 de euro doar pe cazare

Scris de 794

Daca pana ieri Emil Boc profita inca de de ramasitele functii de premier al tarii, de azi, primarul Clujului e om simplu. BMW-ul, sepepistii si girofarele se intorc la Bucuresti. Au expirat cei doi ani in care romanii i-au achitat acestuia, din taxele lor, o limuzina de lux cu sofer si un bodyguard, toate puse la dispozitie de catre Serviciul de Paza si Protectie (SPP). Conform estimarilor, numai cazarea bodyguarzilor de la Bucuresti a costat peste 30.000 de euro. 

Desi putea sa renunte la toate aceste luxuri printr-o simpla cerere, fostul prim-ministru nu s-a simtit destul de in siguranta incat sa poata merge singur la cumparaturi. Sau poate a fost fascinat de viteza cu care ajungea de la mall acasa, cu girofarele pornite. Oricare ar fi fost motivele, un lucru e cert: rasfatul lui Boc a costat buzunarul contribuitorilor cel putin 30.000 de euro. 

O singura noapte de cazare la hotelul unde stateau agentii costa peste 200 de lei. Potrivit estimarilor, numai cazarea angajatilor SPP ar fi costat peste 30.000 de euro pentru cei doi ani, bani la care se adauga diurna platita agentilor care vin de la Bucuresti la Cluj.

De azi, insa, dupa ce s-a plimbat cu o limuzina considerata de catre compania germana de autovehicule de lux drept “maximum in confort, siguranta si placere”, pusa la dispozitie de catre Serviciul de Protectie si Paza (SPP) cu tot cu benzina, sofer si bodyguard, Emil Boc se intoarce la Peugeot-ul sau in 2007, cumparat dupa ce si-a vandut Dacia Solenza.

SPP-istii care l-au insotit la toate taierile de panglici si salarii se intorc la Bucuresti. Boc ramane doar cu Pali (Peter Pal), consilierul sau personal, cel care ii aranjeaza pantalonii inainte de un discurs oricat de neinsemnat si ii cara servieta in caz de nevoie. 

sursa foto: libertatea.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE