Uncategorized

TIFF a taiat din buget la paturi si a pus publicul la coada

Gala de deschidere a celei de-a 12-a editii TIFF a adus cateva metehne romanesti: cinefilii au stat la coada ca la Aprozar pentru a-si lua o patura calduroasa, alta data oferita pe timpul proiectiilor in aer liber de catre organizatori. Cu buletinul. Sau cu 20 de lei.

Un festival care aduce, probabil, cel mai eclectic public timp de zece zile in salile si pe strazile Clujului, TIFF a fost, aseara, un eveniment mult mai „romanesc” decat la alte editii. Din cauza frigului, organizatorii le-au pregatit celor 1.600 de oameni veniti din tara si strainatate pentru gala de deschidere din Piata Unirii, deja cunoscutele paturi calduroase. Numai ca, pentru a intra in posesia unei astfel de paturi, ai fost nevoit sa astepti la rand, pentru a-ti lasa buletinul la schimb.

Multi au refuzat sa-si lase cartea de identitate aruncata sub un elastic de borcan, in buzunarul unui voluntar, asa ca au fost nevoiti sa lase o garantie de 20 de lei. Sau sa inghete de frig.

„Ca la romani”, se auzea din public, in timp ce trebuia sa stai la rand. La iesire, voluntarii TIFF au incercat sa fie cat mai operativi si au format un punct de colectare intr-un cort din stanga accesului principal. „Oare cat a trebuit sa se fure la editiile trecute, de s-a ajuns aici?”, a comentat o tanara din public. Paturile sunt oferite de catre unul dintre sponsorii festivalului, HBO.

„Data fiind experienta anilor trecuti cind, dupa doar 2 zile de festival mare parte a paturilor pentru proiectiile in aer liber disparuse, anul acesta am decis ca acestea sa fie predate doar cu garantie (buletin sau bani). Paturile nu sunt produse de unica folosinta, nu sunt incluse in costul biletului si sunt destul de scumpe (nu neaparat ca pret pe bucata). Stim cu totii ca progonoza pina la sfirsitul festivalului nu este una de vreme calda. Asa ca ne dorim ca toti clujenii care vor veni la proiectii sa poata beneficia de ele. Daca asta e varianta care ne asigura acest lucru, am optat pentru ea. Speram sa functioneze”, a declarat Renate Roca-Rozenberg, PR-ul festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *