Din oras

RADP va taia cablurile firmelor care refuza sa le treaca in subteran

Scris de 340

Dupa sase ani si un proces, consilierii locali s-au gandit sa modifice Hotararea de Consiliu Local care reglementa modul de lucru in cadrul proiectului retelei subterane pentru cablurile de telecomunicatie – Duct City. Astfel, in 4 iunie, consilierii locali vor vota modificarea hotararii din 2006, reglementand clar responsabilitatile partilor implicate: municipalitatea, proprietarii de stalpi, operatorii de telecomunicatii si CFO Integrator, cea care realizeaza reteaua subterana.

Daca proprietarii de stalpi, respectiv RATUC, Romtelecom si Electrica, nu se conformeaza notificarilor primite de la Primarie sa isi migreze cablurile in subteran, angajatii Regiei Autonome a Domeniului Public le vor taia pe cheltuiala lor. Noua hotarare stabileste chiar si un tarif al RADP pentru acest serviciu. Hotararea 565/2006 va fi mai bogata cu doua articole, potrivit proiectului propus, care va fi discutat in sedinta ordinara de marti.

“Urmare a notificarii primite, proprietarii stalpilor sunt obligati sa faca demersurile pentru: modificarea contractelor cu operatorii de telecomunicatii, respectiv eliminarea strazilor din contract unde exista retea subterana, dezafectarea retelei aeriene (cabluri si echipamente) in termenul de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii de la Consiliul Local, fara a se depasi termenul de 45 de zile de la data notificarii executantului lucrarilor de retea municipala de canalizatii. (…) Proprietarii stalpilor vor instiinta operatorii de telecomunicatii despre data si ora dezafectarii retelei aeriene in vederea recuperarii cablurilor si a echipamentelor. In cazul neprezentarii proprietarii stalpilor vor dezafecta reteaua aeriana(…) Nerespectarea prevederilor se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 2.500 de lei pentru fiecare tronson sau strada in parte. O data cu amenda aplicata se va proceda la dezafectarea retelei aeriene prin intermediul Regiei Autonome a Domeniului Public, in baza unui contract de servicii. Tariful de prestare a serviciului este de 2,7 lei pe metru liniar de strada”, se arata in noua hotarare.

In vara anului trecut CFO Integrator a dat in judecata Primaria tocmai pentru ca nu obliga operatorii sa migreze in subteran.

Foto: citynews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE