Din oras

Scoala abandonata de pe Calea Baciului, transformata in centru pentru romii de la Pata Rat

Scoala numarul 9 de pe Calea Baciului, desfiintata in 2010 din cauza numarului mic de elevi, devine centru social destinat comunitatilor defavorizate din zona Pata Rat.

Desi in administrarea Consiliului Local inca de la momentul abandonului din 2010, administratia locala abia acum i-a gasit cladirii o destinatie, cand sunt necesare reparatii capitale, datorita distrugerilor.

In timp s-a vehiculat posibilitatea amenajarii unei gradinite sau a unei crese in fosta Scoala nr. 9 si chiar a unui sediu al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, dar niciuna dintre aceste variante nu s-a materializat. Acum, imobilul este selectat pentru proiectul “Centru social si comunitar integrat pentru incluziunea comunitatilor defavorizate din Zona Metropolitana Cluj”.

Consilierii locali vor vota in sedinta ordinara de marti schimbarea destinatiei imobilului pe termen nedeterminat, ca imobil la dispozitia Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca. In cadrul proiectului european, imobilul urmeaza sa fie transformat in centru social, cu scopul de a preveni abandonul scolar si de a integra in societate copiii din zona Pata Rat.

Centrul isi mai propune educatia si insertia ocupationala a adultilor, asigurarea accesului comunitatilor defavorizate la servicii publice prin gazduire temporara si, astfel, a cresterii posibilitatii de integrare in societate.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *