Din oras

Tetarom a discutat cu peste 100 de investitori interesati de Romania la Expo Real Munchen

Tetarom a reprezentat Clujul pentru cel de-al doilea an consecutiv la prestigiosul targ de la Munchen. Daca in 2013 parcul industrial a facut parte din standul Cluj Innovation City, de data aceasta clujenii au participat la eveniment de la standul Romaniei si au purtat discutii cu peste 100 de vizitatori din toate colturile lumii.

Targul International de Proprietati Comerciale si Investitii Expo Real s-a desfasurat la Munchen intre 6 si 8 octombrie. Este un important eveniment de networking pentru proiecte interdisciplinare si internationale, investitii si finantare, oferind o platforma de retele internationale pentru pietele din Europa, prin Rusia, Orientul Mijlociu si SUA.

“Noi am primit invitatia de fi parte din standul Romaniei si in anii trecuti. Insa costurile destul de mari ne-au impiedicat sa dam un raspuns afirmativ pana acum. Ne-am alaturat standului Romaniei printr-o conjunctura fericita: unul din clientii nostri importanti a suportat costurile participarii noastre la Expo Real in cadrul standului. Prin urmare ne-am alaturat celorlati colegi de la Bucuresti, Oradea si Cluj si impreuna am fost Romania!”, a precizat Adela Mirza, Specialist Marketing in cadrul Tetarom SA.

Aceasta a fost cea de-a doua noastra participare a parcului industrial clujean la Expo Real. Anul trecut, oficialii Tetarom au  fost alaturi de cei de la Transylvania Evolution din care au facut parte Cluj Innovation City, Primaria Cluj, Consiliul Judetean Cluj.

“Alaturi de colegii de la Cluj Innovation City am castigat experienta in ceea ce priveste participarea la un asemenea targ, experienta ce ne-a fost de ajutor anul acesta, cand deja stiam ce inseamna Expo Real Munchen si am stiut cum sa ne prezentam”, a punctat Mirza.

Participarea la un asemenea eveniment in cadrul standului Romaniei poate aduce o multime de oportunitati.

,,Avantajele, daca pot sa le numesc asa, au fost cu siguranta marimea standului, o mai buna vizibilitate, un lobby puternic printre participate, vizitatori mai multi, contacte mai multe sau o conferinta bine organizata si cu public numeros. Conferinta Standului Romaniei a fost una extrem de bine organizata cu speakeri excelenti si in cadrul careia s-au pus intrebari si s-au oferit raspunsuri, ceea ce denota interesul vizitatorilor pentru oferta Tetarom”, a precizat aceasta.

Mai precis, Tetarom a participat cu proiectele sale cunoscute, Tetarom III, Tetarom IV si Tetapolis.

“Am purtat discutii cu peste 100 de vizitatori din diverse tari, interesati sa investeasca in Romania. Domeniile au fost vaste, de la consultanta, la real estate, constructii, industrie sau servicii. Participarea la un astfel de targ are, cu siguranta, o valoare insemnata, insa perioada imediat urmatoare este extrem de importanta. Ma refer la acel follow-up, prin care consolidezi legaturile create la Expo Real. Le scriem tuturor celor care au manifestat interes pentru oferta noastra si cineva/cativa ar putea face un pas inainte spre noi”, a marturisit reprezentanta Tetarom.

Parcul Stiintific Tetapolis, unul dintre proiectele prezentate la Expo Real se afla in faza identificarii unui teren adecvat si a surselor de finantare necesare. Totusi, calendarul este conform celor stabilite cu cei de la IASP – Asociatia Internationala a Parcurilor Stiintifice, cea mai mare asociatie de profil din lume, care a realizat Planul Strategic, prima parte a studiului de fezabilitate al proiectului Tetapolis. Viitorul obiectiv clujean se va putea compara, astfel, cu parcuri stiintifice din SUA, China sau Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *