In vizor

Comisia de receptie a Salii Polivalente il contrazice pe Emil Boc

In urma cu aproape o luna reprezentantii Primariei Cluj-Napoca anuntau ca lucrarile la Sala Polivalenta vor fi receptionate pana in 15 octombrie. Cu toate acestea comisia care se ocupa de receptionarea lucrarilor nu a semnat procesul verbal de receptie nici pana astazi. Asta inseamna ca micile neconcordante intre proiect si realitate,  intalnite in procesul de receptionare, nu au fost solutionate de catre constructor. Pregatirile pentru concertul inagural al Polivalentei din 31 octombrie, al solistului britanic James Blunt risca sa fie intarziate.

La ultima vizita oficiala pe santierul Salii Polivalente, primarul Emil Boc declara ca lucrarile vor fi finalizate pana cel tarziu in 15 octombrie cand, prin comisia de receptionare, sala va intra in administrarea societatii din subordinea Primariei Cluj-Napoca. Cu toate acestea procedura greoaie de receptionare face ca pregatirile pentru evenimentul inaugural sa intarzie. 

“E ultima vizita inainte de inaugurare pentru a ne asigura ca lucrarile sunt in grafic. Noi am demarat procedurile de receptionare ale salii. Dupa cum ati observat, in prezent exista suprafata de joc, inclusiv pardoseala demontabila, tribunele montate, cubul video, parkingul disponibil, tribunele retractabile in conditiile organizarii unui spectacol. Pana in jurul datei de 15 octombrie vom finaliza procedurile de receptie, urmand ca dupa aceea sa pregatim sala pentru concertul inaugural din 31octombrie”, a declarat in cadrul vizitei din 24 septembrie primarul Emil Boc.

Comisia care se ocupa de procedura de receptionare a lucrarilor a intrat in “silenzio stampa”. Nimeni din interiorul Primariei Cluj-Napoca nu doreste sa dea informatii despre situatia reala a stadiului lucrarilor. Sursele Ziar de Cluj ne-au informat ca se incearca sa se ascunda gunoiul sub pres astfel incat dupa deschiderea oficiala sa se remedieze eventualele probleme sesizate de catre reprezentantii Primariei in vizitele de pe santierul Salii Polivalente. Cel care trebuie s semneze procesul verbal de receptie este viceprimarul Gheorghe Surubaru. Cu toate acestea remedierile  pe care trebuia sa le faca constructorul sunt in intarziere.

“Trebuie sa iasa autorizatiile de la pompieri. Fara autorizatiile respective nu se poate organiza niciun eveniment in sala. Licitatiile pentru spatii si pentru mobilier nu se pot realiza decat dupa finalizarea procedurilor prin care Primaria va prelua Sala Polivalenta. Mai au de lucru la tribuna oficiala. Acolo podeaua e cu probleme. Nu au montat inca mocheta.Trebuie sa mai faca mici finisaje in tribune, la niste niste panouri dintre scaune care prezinta risc pentru spectatori”, a declarat un angajat.

Polivalenta clujeana, una dintre cele mai moderne sali de sport din Romania, are o capacitate de 7.300 de locuri, dintre care 1.300 sunt scaune retractabile astfel incat sala va putea fi usor de adaptat tuturor sporturilor si evenimentelor pe care Primaria Cluj-Napoca doreste sa le organizeze. Parkingul de 450 de locuri ar trebui sa deserveasca pe cei care doresc sa participe la evenimentele organizate la Sala Polivalenta si, de ce nu, chiar pe cei care nu gasesc locuri de parcare in zona semicentrala a orasului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *