Din oras

Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca

Scris de 450

Napoca Termoficare SA Cluj-Napoca vrea să producă energie electrică prin crearea unui parc cu panouri fotovoltaice pe platforma CTZ din Cluj-Napoca. Pentru acest demers urmează să acceseze proiecte cu fonduri europene.

În ședința de îndată de Consiliu Local de astăzi s-a votat un proiect de hotărâre prin care actul constitutiv al Napoca Termoficare SA se va modifica, mai exact se adaugă următorul cod CAEN la obiectul de activitate pentru a putea produce energie electrică prin panouri fotovoltaice: CAEN 3511 – Producția de energie electrică, diviziunea 35: Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

“Pentru Termoficare este vorba despre adaptarea statutului astfel încât să poată depune proiecte cu fonduri europene pentru panouri fotovoltaice și aici termenul este de 15 iunie, dar din acest moment până atunci trebuie făcute o grămadă de proceduri administrative ca să poată fi îndeplinită data de 15 iunie, conform graficului anunțat, deci este doar o modificare tehnică în vederea posibilității depunerii de proiecte pentru panouri fotovoltaice”, a spus primarul Emil Boc în timpul ședinței de îndată de astăzi.

Intenția Napoca Termoficare SA de producere de energie electrică prin panouri fotovoltaice nu este nouă. În anul 2013, societatea (la vremea aceea Regia Autonomă de Termoficare) a lansat o licitație pentru un studio de fezabilitate pentru amenajarea parcului fotovoltaic pentru care se solicit acum fonduri europene.

Locația parcului fotovoltaic este pe strada Plevnei, pe platforma CTZ, pe o suprafață de 5.000 mp.

Napoca Termoficare SA estimează pentru anul 2020 venituri totale de 104 milioane lei, din care 46 milioane lei sunt subvenție și 4 milioane lei sunt compensație pentru acoperirea pierderilor.

Cheltuielile totale estimate pentru anul 2022 sunt în sumă de 104 milioane lei, din care peste 103 milioane lei sunt cheltuieli de exploatare și 251 mii lei sunt cheltuieli financiare.

Pe baza veniturilor și cheltuielilor rezultă pentru anul 2022 un profit de 100 mii lei. În urmă cu doi ani, compania Primăriei a declarat un profit net de 1,5 milioane lei, acela fiind unul dintre cei mai buni ani ai firmei Termoficare Napoca SA. În 2018 a avut însă pierderi de peste 7,3 milioane lei.

sursa foto: economedia.roULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE