Justitie

Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?

Scris de 4695

Molnar Beata a fost ucisă pentru că autoritățile din Cluj-Napoca nu au luat măsuri la timp. Bone Ferenc, cel care nici acum nu are mandat de arestare în lipsă, pentru că procurorul Valentin Panțuru nu consideră ca e legat direct de crimă, a fost condamnat pentru lovirea și alte violențe în 2021. Vă prezentăm în cele ce urmează greșelile autorităților de la Cluj care au dus la crima de zilele acestea. Dacă în cazul lui Dincă de la Caracal exista o scuza minimă că acesta nu avea antecedente penale, aici se poate vorbi strict de nevoia ca cineva să demisioneze și să trăiască tot restul vieții cu uciderea lui Molnar Beata pe conștiință. De ce? Haideți să parcurgem împreună câteva informații esențiale.

În urmă cu doi ani, o femeie din Arad a depus plângere penală la Cluj în care arăta că a fost bătută de Bone Ferenc, cel cu care ar fi avut o relație amoroasă. Femeia a depus plângere, iar Bone a fost trimis în judecată și condamnat în martie 2021. Pedeapsa a fost una mult prea ușoară, acesta fiind condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, desigur cu suspendare. Însă procurorii nu au contestat pedeapsa ușoară primită de acest infractor violent.

Așa se face că Bone, aflat în libertate, a început o relație amoroasă cu o tânără în vârstă de 30 de ani, Molnar Beata, găsită ștrangulată și aruncată în spatele unei benzinării dezafectate, în cursul dimineții de miercuri 25 mai. Anchetatorii au descoperit că tânăra s-a văzut cu agresorul sâmbătă, fiind localizați pe camerele de supraveghere, împreună, în autoturismul personal al acestuia. La ora actuală, deși există suspiciunea rezonabilă că acest om ar fi ucis-o, el având antecedente penale pe linia de agresiuni fizice, Polița Română, IPJ Cluj ori Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj nu au transmis nicio alertă generală prin care să avertizeze populația că un posibil criminal violent se află în libertate.

Presa a luat inițiativa de a mediatiza aspecte din ancheta penală, o parte din ele fiind obținute pe surse, deoarece autoritățile nu par să trateze cu maximă seriozitate faptul că fiecare oră în care Bone nu este localizat se poate transforma într-o altă tragedie cumplită. 

Ziar de Cluj a solicitat miercuri seara, la mai bine de 12 ore de când cadavrul victimei a fost descoperit, ca un comunicat oficial cu numele și fotografia lui Bone să fie emis. Din păcate, au uzat procedura în care acesta este declarat doar „dispărut”, fără să existe o cerere către judecători pentru emiterea unui mandat de arestare în lipsă. La ora 23.45 s-a emis comunicatul despre care vă vorbim și, în rest, tăcere deplină.

În urmă cu doi ani, un copil de 9 ani a fost ucis de tatăl său, cadavrul fiind descoperit pe bancheta din spate a mașinii agresorului, iar agresorul fiind localizat, cu ajutorul populației, într-o localitate din județ. Adică, mediatizarea cazului, care deja se transformase într-o tragedie ireparabilă, a dus la prinderea agresorului, la vremea respectivă inspector șef al IPJ Cluj fiind Ciprian Rus (actualmente șeful Poliției Municipiului Cluj-Napoca). Inclusiv s-au efectuat căutări cu elicopterul!!!

Citește și:

UNIFORMA e mai eficientă decât cel care o poartă

Se pare că actuala conducere nu a învățat nimic din acest caz, dar nu punem culpa doar pe Mircea Rus, comisarul care flutura presei ideea de „comunicare și transparență”, deși în realitate a devenit extrem de slabă, cel puțin în raport cu IPJ – mass media, ci punem culpa și în curtea procurorului de caz, Valentin Panțuru. Niciunul dintre cei doi nu ies public să transmită un mesaj ferm și alert și să facă apel la cetățeni pentru a le cere ajutorul în a-l localiza pe Bone Ferenc.

Rămân întrebările următoare:

De ce procurorii nu au contestat prima condamnare primită de Bone Ferenc în 2021 și s-au mulțumit cu pedeapsa de 1 ani și 4 luni sub suspendare? 

De ce nu era închis Bone Ferenc, luând în considerare aspectele prezentate mai sus? 

De ce nu se emite o alertă națională prin care să se comunice clar cât de periculos este individul? 

De ce faptul că de patru zile autoritățile nu reușesc să îl localizeze nu este un aspect suficient de puternic pentru a spori acțiunile de capturare a acestuia? 

Cine din sistem își asumă moartea tinerei? O să recunoască vreun polițist/procuror că din cauză ca nu a tratat sesizarea cu seriozitatea impusă s-a ajuns ca Molnar Beata să fie omorâtă și aruncată printre gunoaiele de pe marginea drumului? 

Oare pagina oficială de Facebook a IPJ Cluj e bună doar pentru anunțuri cu locurile pe care inspectorul șef le ocupă la competiții sportive? Nu se poate comunica și acolo faptul că Bone Ferenc este căutat? Într-o astfel de speță nu comunicarea prin toate canalele trebuie să fie prioritară?  – UPDATE: La două ore după publicarea materialului, cei de la IPJ Cluj au decis mediatizarea cazului și pe pagina lor oficială .

Tratează procurorul Valentin Panțuru cu subiectivitate cazul? Are conflicte cu unii polițiști din cauza asta?ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 38 mins Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 1 hour Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 3 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
Citește și...
Recomandările redacției
General

test

test

TOP CITITE