Din oras

Teparul care minte clujenii ca le izoleaza blocul

Iarna, frigul si facturile mari la incalzire au devenit un motiv numai bun pentru a profita de naivitatea oamenilor. De asta e acuzat un turdean, care, spun cei care au ramas cu banii dati si ochii in soare, a promis ca le izoleaza termic apartamentele, dupa care s-a facut nevazut.  

Pentru ca lucrarea sa fie cat mai veridica, omul isi instala scehele pe blocul unde ar fi urmat sa inceapa lucrarile. Daca facea rost de bani inainte de a se apuca serios de treaba, peste noapte, dispareau si schelele. Daca, insa, oamenii erau mai retinuti, se apuca de lucru, dar doar la cateva apartamente. Dupa care, aceeasi placa – isi strangea jucariile si pleca, cu banii oamenilor cu tot. Iar despre izolare termica nici nu mai poate fi vorba.

“Calitatea acestor lucrari e jalnica – sunt apartamente la care a lipit cateva placi de polistiren in urma cu un an si jumatate si asa le-a lasat, promitandu-le locatarilor ca le va finaliza lucrarea. Va dati seama ca in acestea au intrat apa si nu mai sunt bune de nimic, iar omul s-a facut nevazut”, spune Razvan Pavaluta, unul dintre cei inselati de turdeanul Vlad Calinescu.  

Impotriva lui Calinescu au fost depuse doua plangeri penale pentru savarsirea actiunii de inselaciune. Razvan Pavaluta a ramas fara 1.400 de lei luna trecuta, dupa ce i-a achitat turdeanului avansul si o parte din lucrarile ce nu au mai avut loc niciodata. Ana Negru, o alta clujeanca, a ramas fara aproape 1.000 de lei dupa ce a batut palma cu acelasi Vlad Calinescu.

“In luna septembrie a acestui an, numitul Calinescu Vlad a montat schela la blocul mai sus precizat si a lipit cateva placi de polistiren. Dupa aceasta operatiune nu a mai raspuns la telefon”. Scrie femeia in plangerea penala pe care a depus-o la Parchetul de pe Langa Judecatoria Cluj-Napoca.  

Impotriva aceluiasi Calinescu, administrator la SIAR&RCA, firma sub numele careia pretindea ca executa lucrarile, a fost depusa si o plangere la Inspectoratul Teritorial de Munca.

“Se executa lucrari de termoizolatie la diverse cladiri din municipiul Cluj-Napoca, cu personal neangajat cu contract de munca, platit la negru. Totodata, mentionez ca personalul care executa lucrari nu poarta echipament de protective pe schele, iar acestea nu sunt asigurate corespunzator cu suficiente ancore de fixare, nu se folosesc plase de protectie”, scrie Ciprian Cornea in plangerea pe care a depus-o la ITM in 22 octombrie.

Vlad Calinescu, reprezentantul  SIAR&RCA, implicat in alte 9 dosare aflate pe rol la judecatoria Turda si Tribunalul Comercial Cluj, nu a putut fi contactat pentru a-si spune pozitia fata de acuzatiile care i se aduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *