Jos palaria

Festivalul Filmului Gay, la cea de-a X-a editie

Singurul festival de film cu tematica gay din Romania a ajuns la cea de-a zecea editie. Timp de o saptamana, incepand de astazi si pana in 16 noiembrie publicul va putea vedea 50 de filme din 21 de tari.

Festivalul isi propune deschiderea fata de diversitatea culturala si acceptarea valorilor individuale. Cu o puternica latura sociala, festivalul se desfașoara in spiritul toleranței fata de toate minoritatile, al respectarii drepturilor omului și al informarii publicului larg asupra unor probleme de identitate sexuala considerate in continuare tabu. SFG este un festival de film non-comercial, este organizat in totalitate pe baza de voluntariat, iar accesul la evenimente este liber.

„Cu fiecare editie, mesajul nostru ajunge la mai multa lume, ne facem mai bine cunoscuti, lumea incepe sa se obisnuiasca cu ideea ca existam si ca nu suntem mai diferiti decat ceilalti, odata ce incepi sa ne cunosti. Prin cultura, poarta noastra ramane mereu deschisa si speram ca fiecare noua editie va ajuta la prabusirea cat mai multor ziduri ridicate intre societatea civila si comunitatea LGBT. Exista foarte multe semne bune, fata de acum zece ani cand s-a desfasurat prima editie a festivalului. Mai avem, totusi, un drum lung de parcurs, iar fiecare editie a SFG si fiecare persoana care ne calca pragul ne ajuta sa facem impreuna un pas important inainte”, a precizat Lucian Dunareanu, directorul festivalului.

Ziar de Cluj isi da Jos Palaria! in fata perseverentei organizatorilor si a implicarii voluntarilor. Programul poate fi gasit AICI.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *