In vizor

Taximetriștii clujeni, despre interdicția de a circula pe benzile de bus:„Administrația locală, prin Comisiile de specialitate, NU au competența de a dispune derogări de la normele de lege”

Tximetriștii clujeni susțin că declarațiile Primarului Emil Boc nu au acoperire legală, deoarece legea le permite să circule pe banda dedicată transportului în comun, iar comisiile de specialitate din cadrul Primăriei nu au competența de a dispune derogări de la normele de lege, aș cum au arătat-o și deciziile instanței. 

„Având în vedere multiplele polemici apărute pe rețelele de socializare și presa locală privind executarea și organizarea serviciului de transport în regim de taxi în Municipiul Cluj-Napoca ne vedem obligați să venim cu câteva precizări, importante în opinia noastră. Sentințele civile nr.5298/2020 și 3993/2020 ale Judecătoriei Cluj, Secția Civilă, prin care se desființează procesele verbale încheiate de către agenți ai IPJ Cluj pentru circulația taximetrelor pe benzile destinate transportului public, sunt, în opinia noastră, dovezi incontestabile a faptului că legiuitorul, prin legea specială 38/2003, la articolul 20,aliniatul 5 a îndrituit operatorii autorizați ai serviciului de taximetrie, la nivel național, să utilizeze infrastructura specială, benzile de bus, destinate transportului public. Administrația locală, prin Comisiile de specialitate, NU au competența de a dispune derogări de la normele de lege, fapt confirmat de instanțe. Asociația noastră NU organizează proteste pentru respectarea legii, având încrederea că dialogul cu autoritățiile este deosebit de important, justiția fiind soluția în situațiile în care normele legale sunt încălcate. Precizăm că ne dorim un trafic civilizat, bazat pe respect reciproc între toți participanții, dar și faptul că vom uza de absolut toate drepturile regăsite în legile sau normele locale care reglementează serviciul de taximetrie”, a transmis Ioan Pugna, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

În ciuda acestor decizii ale instanței primarul Emil Boc continuă să susțină că în Cluj-Napoca taximetriștii au dreptul să circule doar pe banda dedicată din Gheorgheni și doar dacă au client. Urmează să se realizeze un studiu de impact pentru a se stabili dacă traficul mijloacelor de transport este perturbat sau nu și abia apoi se va lua o decizie și pentru celelalte benzi dedicate.

Este evident că nu se dorește că taximetriștii să circule pe banda dedicată transportului în comun pentru că Boc face exact aceleași declarații încă de când s-a permis accesul taximetriștilor pe banda din Gheorgheni, fără însă să fie luată nicio decizie. În continuare se fac analize, studii, dar deocamdată aparent cei din comisia de circulație nu s-au decis, deși Boc susține că el nu se opune. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *