Din oras

Targul de Cariere ajunge in Cluj la editia cu numarul 100

Dupa o caravana inceputa in martie si care a trecut prin Sibiu, Chisinau, Brasov, Tirgu Mures si Iasi, Targul de Cariere incheie sezonul recrutarilor de primavara la Cluj, cu doua evenimente, unul dedicat IT-ului si unul destinat tuturor domeniilor in care se fac angajari in aceasta perioada.

Evenimentele, care vor avea loc in Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, in 12-13 mai (cel general) si 14-15 mai (cel destinat IT-ului), ofera in total circa 1.100 de oportunitati de cariera.

E o primavara buna pentru clujeni din punct de vedere al oportunitatilor profesionale. Sunt 35 de angajatori inregistrati la Targul de Cariere Global si alti 30 la cel de IT, asa ca oferta de joburi si internship-uri e foarte variata. Pe langa sansa de a discuta direct cu angajatorii, Targul de Cariere ofera clujenilor si posibilitatea de a accesa gratuit servicii profesionale de feedback pe CV si de consiliere in cariera. De asemenea, gazduim la Targul de Cariere o serie de workshop-uri specializate, o competitie de programare contra-cronometru „Speed Coding Challenge” si o conferinta pentru tinerii IT-isti. Promovam si o multitudine de oportunitati in domeniul educatiei si al voluntariatului, in institutii private si de stat din Romania si din strainatate”, spune Louisa Olar, managerul seriei de evenimente marca Targul de Cariere.

La cele doua evenimente din Cluj sunt asteptati sa participe circa 7.500 de candidati de toate varstele si specializarile, targurile fiind deschise si celor cu experienta de munca si celor aflati la inceput de drum. Targurile vor avea loc in 12-13, respectiv 14-15 mai, accesul fiind gratuit, iar programul de vizitare zilnic fiind de la 10 la 16.

Ce angajari se fac la Cluj in aceasta primavara

„Se anunta o primavara plina la Cluj, din punct de vedere al oportunitatilor de cariera pentru tinerii profesionisti. Ca de obicei, la Targul de Cariere vom avea o oferta consistenta de joburi si internship-uri in IT si inginerie, dar in acest sezon observam un interes special si pentru vorbitorii de limbi straine, cu sau fara experienta de munca. Editiile de primavara ale TdC Cluj vor fi printre cele mai mari de pana acum, atat din punct de vedere al numarului angajatorilor prezenti la standuri, cat si din cel al calitatii generale a evenimentelor”, declara Louisa Olar.

Marii angajatori prezenti la TdC sunt, fara exceptie, in cautarea tinerilor interesati de dezvoltare in cariera.

In acest moment cautam aproximativ 20 de colegi noi. Pentru prima jumatate a anului pregatim o serie de evenimente atractive destinate studentilor si masteranzilor, cum ar fi un program de internship la care pot participa pana la 30 de studenti, carora le oferim posibilitatea de training si de angajare ulterioara, si deja traditionalul program de Summer Jobs”, declara Lavinia Florea, HR Business Partner al Office Depot, in timp ce „Siemens ii asteapta la TdC pe toti IT-istii pasionati, in cautare de proiecte enterprise destinate unor domenii complexe, dar si pe cei dornici sa inceapa o cariera de suport tehnic”, explica Razvan Opris, Manager local al Siemens Cluj-Napoca.

Accenture, una dintre companiile care participa la Targul de Cariere inca din 2006, de la prima editie a evenimentului, vine cu o oferta de internship atragatoare pentru tinerii specialisi IT: „La Accenture te asteapta o experienta de internship de neuitat, unde vei avea sansa sa lucrezi alaturi de robotul Baxter si experti in cele mai noi tehnologii”, spune Fülöp Emese, Field HR Associate Manager.

Oferte pentru IT-isti are si compania msg systems Romania: „posturi si programe de internship in domeniile: dezvoltare SAP-ABAP, linia de business Automotive si Asigurari, dezvoltare software in mediul JAVA, testare automatizata şi dezvoltare de soft pentru piaţa financiar-bancara şi auto, servicii de SAP-support”, dupa cum declara stefania Deac, HR Specialist in cadrul companiei.

ISDC Romania, o alta companie de traditie la TdC, declara, prin Adina Dragos, HR Manager ca ofera „un numar mare de oportunitati de cariera, atat din zona pur tehnica, cat si din zona de testare: Senior & Medior .NET Engineers, Web Developers, Configuration Engineer, Test Automation Engineer. Candidatii pe care ii cautam trebuie sa aiba un excelent background tehnic, orientare catre detalii si calitate, bune abilitati de a lucra intr-o echipa, precum si cunostinte avansate de limba engleza”.

Oferim cel putin 80 de joburi in domeniul IT, pentru toate nivelele de senioritate: C#, PHP sau Front End developers, Web Designeri, QA Engineers, Technical Support. De asemenea, vara aceasta vom avea si o oferta de stagii de practica care se adreseaza in principal studentilor si absolventilor de studii cu profil tehnic”, zice Adriana Fratean, Managerul Ve Interactive, companie aflata in premiera la Targul de Cariere. O premiera este si prezenta la TdC a companiei Intacct Development, care, conform declaratiilor managerului Marian Crisan, asteapta sa intalneasca la TdC „candidati vorbitori de limba engleza, indiferent de nivelul lor de experienta”.

Peste 7.500 de clujeni sunt asteptati la cele doua evenimente

Pentru aceasta primavara Targul de Cariere si-a propus sa depaseasca tinta de 1.100 de oportunitati de cariera oferite la TdC. „La TdC asteptam cel putin 7.500 de clujeni, carora le-am pregatit o campanie complexa de informare, derulata cu ajutorul partenerilor nostri si printr-o multitudine de canale: presa scrisa, radio, TV, online, outdoor, promovare in campus, in spatiile publice si comerciale”, spun organizatorii.

Companiile cu care lucram ne spun an de an ca multi dintre candidati vin nepregatiti la eveniment si avand asteptari nerealiste in privinta carierei lor. De aceea, tinand cont de raportul de 1.500 de joburi la 7.500 de candidati pe care ne propunem sa-l avem la TdC – si care e mult mai bun pentru candidati decat cel de pe piata clasica a fortei de munca, ne-am propus, prin aceasta campanie de informare in privinta oportunitatilor de pe piata si a modalitatilor de a te pregati pentru cariera, sa venim  in sprijinul celor care se pregatesc pentru intalnirea cu angajatorii”, declara managerul TdC.

Primavara 2015 – piata muncii in cifre

Cele peste 150 de companii distincte care recruteaza la Targul de Cariere in aceasta primavara ofera circa 7700 de joburi sau internship-uri. Ariile de recrutare cele mai active sunt, ca si in anii anteriori, IT-ul, limbile straine, ingineria si economicele.

IT-ul, sfera ingineriei si limbile straine insumeaza intre 50% si 60% din oferta de joburi prezentata in aceasta primavara la Targul de Cariere. Exista deci circa 3500 de joburi si pentru tinerii din alte domenii”, dau asigurari organizatorii, care anunta o oferta de joburi consistenta in finante, in industria farmaceutica, in marketing si publicitate, in vanzari si comert si in domeniul consultantei. De asemenea, sunt prezente la TdC numeroase companii cu oferte pentru munca necalificata in tara si in strainatate.

Pe www.targuldecariere.ro se gaseste lista actualizata a companiilor confirmate. Participantilor consacrati de la TdC Cluj, intre care companiile Steelcase, Accenture, Accesa, Bombardier, Bosch, E.ON Romania, EXL Service, Garmin, Genpact, Endava, Fujikura, Idea Studios, ISDC, Office Depot, Siemens, Sykes, Terapia sau  Thomsons li se alatura mai multe companii aflate in premiera la Targul de Cariere, precum Intacct Development sau Ve Interactive, dar si companii din afara Clujului: Unicredit Business Integrated Services din Bucuresti, Continental Automotive Systems din Sibiu, Univeral Alloy Corporation din Baia Mare, Nexia Consulting din Oradea, Flextronics din Timisoara, Leoni din Bistrita, Kastamonu din Reghin sau eVision Industry Software din Haga, Olanda. Arabesque, Cora, Evalueserve, GI Group, Kuka Systems, Lugera, McDonald’s, Sandoz, Terapia, Veo Worlwide Services si Vinci Energies sunt si ele printre companiile participante in aceasta primavara la Targul de Cariere.

Salutam prezenta la TdC a eJobs.ro, cel mai important site de recrutare din Romania, a firmelor de resurse umane din orasele mari ale tarii si a filialelor judetene ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.  Prin specificul activatatii lor, aceste companii si organizatii isi reprezinta la TdC proprii clienti pentru care recruteaza, asa incat numarul si diversitatea joburilor care pot fi gasite la TdC sunt cu adevarat impresionante”, declara Louisa Olar.

Targul de Cariere – la editia cu numarul 100

Fondat la Cluj in 2006, Targul de Cariere este azi cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova.
 
Am organizat pana in prezent editii ale Targului de Cariere in 18 mari centre universitare si de afaceri din Romania si Republica Moldova, ajungand sa mentinem ritmul de circa 15 evenimente in fiecare an. Lucram cu circa 300 de companii mari, 94% dintre clientii nostri din 2014 declarand ca recomanda Targul de Cariere ca solutie de employer branding si recrutare rapida. Masuratorile noastre de anul trecut ne-au aratat ca angajatorii care au luat parte la TdC au strans, in medie, intre 20 si 700 de CV-uri la eveniment si intre 10 si 500 de CV-uri online. Aceste rezultate difera, bineinteles, in functie de industriile in care activeaza fiecare companie, in functie de volumul si de calitatea ofertei de joburi a fiecarui angajator si, nu in ultimul rand, de modul in care fiecare companie interactioneaza, in cadrul Targului de Cariere, cu candidatii prezenti la eveniment. Suntem siguri ca vom avea o primavara reusita la Cluj, unde revenim cu bucurie de fiecare data”, incheie Louisa Olar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *