In vizor

Tânără luată cu forța de jandarmi la marșul anti-homosexualitate

Scris de 1,630

O tânără a fost luată cu forța de jandarmi la mitingul anti-homosexualitate, desfășurat sâmbătă, în Piață Avram Iancu din Cluj-Napoca. Tânără a întrerupt discursul susținut de un membru al Noii Drepte.

„Acum puțin timp în Cluj-Napoca a avut loc o paradă rușinoasă, o parada gay obscenă”, a spus la microfon protestatarul.  

Moment în care, o tânără aflata în piață, a intervenit:

„Am fost la marșul comunității gay, dar nu a fost nimic obscen acolo!”

Lucrurile au degenerat atunci. Protestatarii de la Noua Dreapta și Coaliția pentru Familie – organizatorii mitingului din Piață – au început sa vocifereze că tânăra le deranjează evenimentul și că încearcă sa provoace scandal.

„Uitați cine ia apărarea homosexualilor, o femeie! Pentru noi femeia e o comoară, nu ia apărarea homosexualilor”, a spus un organizator al mitingului.

Patru jandarmi au intervenit și au încercat să o scoată cu forța pe femeie din piață.  

„Nu aveți voie să mă scoateți dintr-o piață publică. Am venit  cu bicicleta, vreau să ascult discursurile de aici și să port un dialog. Tot cu bicicleta vreau să plec și acasă. Nu am buletin la mine, nu am nimic, vreau să rămân aici. De ce mă tratați ca pe o infractoare? Nu aveți niciun drept să mă băgați în dubă!”, striga femeia.

În ciuda rezistenței pe care a încercat să o opună, tânăra a fost luată pe sus de jandarmi și chiar a fost târâtă până la mașina Jandarmeriei, de unde a fost dusă la Poliție, pentru a da declarații. 

Pentru că participanții la mitingul din Piața Avram Iancu strigau către jandarmi să o ridice pe femeie mai repede de acolo, oamenii legii au apelat la brutalitate și au împins chiar și jurnaliștii în încercarea de a o lua pe sus pe femeia ce a întrerupt mitingul.

Întrebat de jurnaliști în baza căreia legi tânăra a fost tratata cu brutalitate de jandarmi și dacă au fost respectate procedurile legale,  comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj a răspuns că „a fost respectata legea și la încheierea cercetărilor se va da un comunicat de presă.”

Femeia care a întrerupt marșul anti-homosexualitate este Oana Mardare, actriță și fondatoarea teatrului privat Reactor.

Mitingul anti-homosexualitate din Cluj a fost  organizat de partidul Noua Dreaptă și Coaliția pentru Familie, în replică la marșul comunității LGBTQ, organizat tot sâmbătă, în Cluj-Napoca. La marșul comunității gay au participat aproximativ 800 de persoane. Participanții au purtat tricouri albe, inscripționate #spunedrept și aveau în mâini stegulețe în culorile curcubeului; au mărșăluit pașnic, puțin peste o oră, pe traseul aprobat de Primărie – Bulevardul 1 Decembrie 1918, între podurile Garibaldi și Napoca. 

„Ne-am săturat să stăm în case. Vrem să fim vizibili, vrem să avem parte de toleranță”, a spus Lucian Dunărean, președintele Asociației LGBTQ.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 15 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 18 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 18 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 19 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 20 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE