Jos palaria

Szeplekan, lumanarea din intunericul Partidului Liberal

Mihai Szeplekan, contracandidatul lui Horea Uioreanu la sefia PNL Cluj, nu s-a deznadajduit de faptul ca oponentul sau se bucura de sustinerea sefului de partid, Crin Antonescu. Ba mai mult, tanarul liberal apeleaza la vorbele intelepte ale lui Octavian Paler pentru a-si convinge electoratul sa il voteze.

Ca un elev sarguincios, tanarul PNL-ist s-a asezat si el la masa oficialilor PNL la intalnirea cu presa, chiar daca numele lui nu figura printre invitatii de la masa. Dupa declaratia de sustinere a lui Crin Antonescu, Szeplekan nu s-a lasat rapus. A cerut sa ia cuvantul pentru a-i asigura pe sustinatorii lui ca el nu are de gand sa renunte.

“Nu o sa ma retrag, sunt un om ferm, hotarat. Vreau sa il asigur pe domnul presedinte (Crin Antonescu, n. red.) ca am dus o campanile de bun simt, pozitiva, o campanile de unitate. Vreau sa imi asigur colegii de partid ca indiferent de decizia de a ma sustine sau nu, voi ramane acelasi coleg si prieten. Asa cum la alegerile parlamentare am dat dovada de maturitate, sustinandu-l pe domnul Zlati, la fel voi face si dupa 14 septembrie. Vreau sa va asigur, domnule presedinte, ca voi fi sufletul si inima acestei organizatii. Contracandidatii mei nu sunt dusmani sau adversar, sunt colegi de partid. Daca voi castiga, vreau sa imi asum rezultatele pe care le vom avea la europarlamentare, lucru pe care foarte putini politicieni au facut-o”, a declarat Mihai Szeplekan.

Asemenea unui mielusel printre lupi, Szeplekan si-a incheiat pledoaria cu o parafrazare a unui citat celebru ce apartine lui Octavian Paler:

“Nu ignora lucrurile mici, o lumanare poate face ce nu poate face soarele: sa lumineze noaptea”.

Pentru perseverenta de neclintit de care da dovada tanarul liberal in sanul partidului, Ziar de Cluj ii spune “Jos Palaria!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *