In vizor

Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj

Scris de 1233

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi la radio următoarele etape pentru realizarea mult promisului tren metropolitan, care, potrivit declarațiilor edilului, ar putea intra anul viitor în procedura de licitație. O veste bună pentru investitorii imobiliari din zona metropolitană pentru că această soluție de mobilitate rapidă va duce rapid nu doar călătorii de la Cluj la Câmpenești, de pildă, ci și prețurile piperate de la Cluj la Câmpenești, Apahida, Jucu, Baciu, Nădășel ș.a.

În funcție de cât îl ține pe fiecare buzunarul, proiectul trenului metropolitan poate fi o fericire sau o dezamăgire cruntă. Cine are deja proprietăți în jurul Clujului, va avea proprietăți mai scumpe și va putea circula mai ușor spre Cluj-Napoca. Cine are terenuri sau bani să le cumpere și să contruiască pe ele, va putea obține profituri substanțiale în momentul vânzării ansamblurilor rezidențiale edificate. Cine nu are bani acum să își cumpere o locuință la Cluj și spera că va putea, la un moment dat, să scape de chiria exorbitantă prin achiziționarea unei proprietăți în zona metropolitană, o veste proastă: nu va putea! Pentru că și zona metropolitană va fi extraordinar de scumpă, după ce se va apropia și mai mult de Cluj prin această soluție de mobilitate rapidă.

„Trenul metropolitan – în septembrie vom avea studiul de fezabilitate și va intra până la sfârșitul anului în fază de aprobare în Guvern.

Va da o altă mobilitate pe tot ce înseamnă zona asta a Clujului, de la Huedin la Dej, până la urmă. Și faptul că vom avea o distanță cu multe stații intermediare de tren va permite ca acest oraș să se extindă și ca dezvoltare economică și ca dezvoltare de locuire mult în afara Clujului, pentru că vei avea trenuri din 15 în 15 minute sau din jumate în jumate de oră, cum va trebui, și care să te aducă de la 50 de kilometri de Cluj, practic, ca și cum ai veni dintr-un cartier al Clujului.

Plus că vom conecta Gara de Aeroport, vei putea să mergi cu trenul la Aeroport, să ai stație acolo și să traversezi la Aeroport, să vii, să lași mașina în parkingul pe care îl facem la Aeroport și să te urci, fie pe tren, la un moment dat, și pe metrou, fie pe transportul public, să vii în oraș, și cu biletul cu care ți-ai închiriat parkingul să ai posibilitatea să ai o călătorie gratuită în oraș, să vii în zona respectivă.

Deci trecem și noi la nivelul la care deja este în Uniunea Europeană de foarte mulți ani și le vedem acolo că se interconectează trenul, metroul, transportul public.

La tren este până la sfârșitul anului să termine procedurile acestea care sunt acuma mai în spate puțin față de centura metropolitană ca și termen, dar tot până la sfârșitul anului sunt pregătite aceste aprobări, anul viitor și aici o să intre în procedura de licitație”, a promis primarul Boc astăzi la radio.

Într-un grafic de mobilitate urbană, postat pe site-ul Primăriei la începutul acestui an, cu ocazia comunicării proiectului de buget, putem vedea traseul trenului metropolitan, adică zonele unde investitorii imobiliari își vor putea spori profiturile în următorii ani.

Datorită nodului de la Câmpenești, ar putea crește valoarea de piață chiar și pentru „casa de vacanță” de 103 mp a primarului Emil Boc, casă cumpărată în anul 2021.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 16 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 23 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE