Editorial

Susca, du-te si te impusca!

Petrica Susca, papagalul administrativ care conduce Spitalul Clinic judetean de Urgenta, a fost astazi prins cu rahatul in buzunar. Colegul meu Emanuel Ungureanu a demonstrat, dupa investigatii de o saptamana, ca angajatii sectiilor conduse de Petrica Susca livreaza pacientilor mancare pe care nici porcilor nu ai da-o, dupa ce aceasta hrana este transportata cu cele mai insalubre mijloace de transport posibil, pe cele mai jegoase coridoare ale sectiilor. Asta e imagina pe care trebuie s-o tineti minte: gamele mari de mancare, cine stie in ce conditii facuta, asezate langa saci pe care scrie produs biologic, care contin puroaiele, tumorile si limfa provenita din operatii. Pana si in Pata Rat e mai putin toxic sa iei masa.

In nesimtirea lui de sinecurist pus politic acolo, cand Ziar de Cluj l-a confruntat cu filmarile fara echivoc, Susca, aidoma unui sef de Gostat medical, incearca s-o intoarca, evident printr-o manevra de PR pestilentiala, replicand ca tocmai organizeaza o licitatie pentru trei masini nou-noute. Nerusinatul! Ordinarul! Esti toxic, ba! Tu esti toxic si trebuie sa fii extirpat cat mai curand cu putinta!  

Sistemul medical clujean supureaza datorita amalgamului de boli sistemice: subfinantarea, coruptia, dublajul cu clinicile private ale marilor profesori si nenorocitii de manageri pusi politic sa conduca in ultimii 20 de ani aceste institutii. Susca nu e mai vinovat ca cei care l-au pus acolo. El este doar un imbalsamator al cadavrului care este Spitalul Clinic de Urgenta, ucis iremediabil de cand acest om a fost pus sa-l conduca. Da, o sa rostesc eu adevarul pe care unii evita sa il spuna: e o bataie de orgolii puturoasa ca o tocanita cu ceapa arsa in tigaie intre marele chirurg Constantin Ciuce si marele neurochirurg Stefan Florian, unul mai profesor ca altul, unul mai gonflat ca altul, unul mai cinic ca altul.

Susca nu a facut decat sa respecte ordine si, macar de orgoliul presei pe care o facem cu pasiune, o sa facem tot ce ne sta in putinta sa-l demitem sau sa-i provocam demisia. Dar trebuie cautati adevaratii profanatori ai sistemului medical clujean. Trebuie cautati cei care l-au casapit cu constanta in ultimii 20 de ani, ingalatii ce se plimba pe coridoare cu halatele de molton pe umeri, mimand modestia si putind a cruda ingamfare.

Intorc putin pistolul criticii si catre capetele adormitilor din Directia de Sanatate Publica, niste hamburgeri politici ce se imput in soare de la atata blat politic si care sunt, in egala masura, vinovati pentru ce se intampla in spitalele clujene. Tari si duri cand e vorba de casapirea unui agent economic ce depinde de el, si pe care il fezandeaza pana scuipa spaga, cei de la DSP stau cuminti cand e vorba sa ia masuri impotriva jegului din spitalele clujene, fiindca, nu-i asa, Florian si altii ca el sunt oameni puternici, care pot sa-I sune pe brokerii politici ai Clujului ce pot sa-I scoata din functiile caldute de la DSP.

Stiti ce au facut azi cetaceele de la Directia de Sanatate Publica? Au amendat-o pe asistenta sefa, care NU are nicio treaba cu cele intamplate. Trezit din somn si duhnind a naftalina verbala, adjunctul Mihai Goia Moisescu a balmajit numai ineptii in fata camerelor de luat vederi.

Slinosii politici de la DSP ataca numai la comanda, cand e de rau pentru sinecuristii din sistem, tac la comanda.

Dorina Duma sa se ascunda, sa nu o mai vedem, ca mi-e sila sa vad cum mananca cu lingurita rahat politic de frica sa nu fie data jos din functie!

Cum, doamna, sa o amendati pe asistenta sefa? 

Aceste imagini nu vor ramane doar la Cluj, vor fi preluate de marile canale nationale de televiziune. De catre colegii nostri, care vor duce si spre capitala vestea ca la Cluj pacientii primesc deseuri, si nu hrana corect transportata si gatita. E tot ce putem face. Din pacate, nu in pixul nostru sta puterea de a-l demite pe Susca si nu il putem lua de ceafa, ca sa-l legam fedeles langa un sac cu carpe soioase si toxice, nu-i putem turna pe gat rahatul ala de mancare, transportata in Daciile papuc nespalate de sute de ani.

Putem insa scrie. Caci scrisul in presa a ramas cel mai bun dezinfectant al lumii in care traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *