In vizor

Comisia din Consiliul Judetean care il ancheteaza pe Dan Tamas a ajuns la o rezolutie: sa se faca audit general la DGASPC!

Comisia care trebuia sa analizeze comportamentul sefului DGASPC, Daniel Tamas, a ajuns, in final, la niste concluzii. Dupa mai bine de doua luni de dezbateri, consilierii judeteni au facut trei propuneri: sa fie sesizate colegiul de conducere al DGASPC si ANPDCA si sa se faca un audit general in institutie.

“Noi am facut patru propuneri. Am considerat ca exista probleme care trebuie sa fie luate in considerare si sa fie verificate de catre institutiile care au atributii in sensul acesta. Am propus executivului sa fie sesizat colegiul de conducere al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru ca au atributii de verificare a activitatii DGASPC. Am solicitat executivului sa dispuna un audit general, deci pe toata activitatea DGASPC, de la partea de management la cea financiara. Am mai solicitat sa fie sesizata  si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie cu privire la relatiile care au fost sesizate intre director si copii. Sa trimita ANPDCA corpul de control si sa verifice toate aspectele de genul acesta”, a declarat Calin Tuluc, seful comisiei de sanatate, asistenta sociala, tineret si sport a Consiliului Judetean Cluj.

Recomandarea lor finala e ca, in masura in care se observa deficiente, executivul sa ia toate masurile pentru valorificarea acestor deficiente si sa ia masurile legale pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *