GeneralIn vizorPolitica

Surse din Coaliție: Discuțiile despre pensiile speciale și măsurile fiscale sunt amânate până în toamnă

Bugetarii de lux ai Parlamentului pot sta liniștiți în vacanțe. Surse din Coaliție spun că discuțiile despre modificarea legislației pensiilor speciale și măsurile fiscale vor fi amânate.

Comisia Europeană le-ar fi cerut oficialilor de la București să nu se grăbească cu amendamentele la legea pensiilor speciale fără o discuție cu Bruxellesul, deși de această lege depind banii europeni din PNRR, potrivit Digi24.

Amendamentele la legea pensiilor speciale, declarată parțial neconstituțională, vor fi finalizate în aceste zile, urmând a fi trimise Comisiei Europene, spun surse guvernamentale pentru sursa citată. Ulterior, în perioada 23-24 august, ministrul Muncii urmează să meargă la Bruxelles pentru o discuție cu oficialii europeni.

Una dintre modificările posibile prevede majorarea procentului cu care ar putea fi impozitate pensiile speciale (stabilit inițial la 15%), însă potrivit deciziei CCR, impozitul trebuie să se aplice tuturor pensiilor de serviciu și militare. Modificările vor fi adoptate în sesiunea parlamentară care începe în septembrie.

De asemenea, în ceea ce privește pachetul de măsuri fiscale, situația este asemănătoare. În aceeași perioadă, finalul lunii august, ministrul Finanțelor Marcel Boloș va merge la Bruxelles să prezinte ordonanțele de urgență pregătite de guvern și rectificarea bugetară, după care va avea și premierul Marcel Ciolacu o discuție cu Comisia despre deficitul bugetar. Abia după aceste întâlniri pachetul de măsuri fiscale va fi adoptat în Guvern.