Sport

Surprize în Liga a IV-a. Luceafărul 2010 s-a înscris sub un alt nume, o echipă s-a retras, iar „U” Cluj s-a „calificat” în turul 2 al Cupei

Noul sezon al Ligii a IV-a Cluj se anunţă cel mai interesant din istorie şi propune surprize încă înainte de start.

Cu doar câteva zile rămase până la debutul campionatului, fosta echipă Luceafărul 2010 Cluj, ai cărei reprezentanţi au anunţat, iniţial, că nu se va mai înscrie în următorul sezon, s-a transformat în CS Floreşti şi va evolua, în cele din urmă, în Liga a IV-a. Luceafărul oricum îşi desfăşura meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Floreşti, astfel că s-a pus baza unei colaborări cu autorităţile locale, iar echipa antrenată de către Călin Budişan şi Adrian Truşcă va juca în campionat sub noul nume, Floreştiul având, astfel, două echipe în Liga a IV-a.

„Acum, pe ultima sută de metri ne-am hotărât. Chiar am adus vreo doi-trei jucători înapoi pe care i-am anunţat, iniţial, că nu ne mai înscriem. Avem promisiuni de colaborare pe viitor cu cei din Floreşti, e un plan de lungă durată. Anul acesta va fi unul de tranziţie, vrem să formăm o echipă tânără, cu ceva jucători cu experienţă, iar în sezonul următor să atacăm promovarea”, a spus Truşcă, CS Floreşti urmând să-şi facă debutul oficial mâine după-amiază, în turul 2 al  fazei judeţene din Cupa României, cu Armenopolis Gherla.

Dacă CS Floreşti a reprezentat surpriza plăcută a acestei perioade, Someşul Apahida a fost echipa care a dezamăgit în ultimele zile, retrăgându-şi cererea de înscriere în Liga a IV-a. Apahidenii, care au avut probleme şi în alcătuirea lotului de jucători, în returul campionatului precedent pierzând toate meciurile, au renunţat să mai participe în următorul sezon, iar de acest lucru a profitat tocmai Universitatea Cluj, conform CJSport.ro.

„Studenţii” trebuiau să joace cu Someşul săptămâna trecută, în prima etapă a Cupei României, însă meciul a fost amânat. Cum echipa apahideană s-a retras din campionat, „U” a promovat automat în turul 2 al acestei competiţii, acolo unde o va întâlni pe Sticla Arieşul Turda. Din cauza incertitudinii lotului de jucători al Universităţii, AJF Cluj a amânat şi acest meci pentru o dată ulterioară.

Prima etapă a Ligii a IV-a va avea loc peste o săptămână, luni urmând să fie stabilit şi ţintarul noului sezon. Până atunci, în acest weekend vor avea loc trei meciuri din turul 2 al Cupei României, pe lângă întâlnirea dintre CS Floreşti şi Armenopolis Gherla urmând să se mai dispute partidele Someşul Gilău-Ardealul Cluj şi Olimpia Gherla – CFR Dej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *