Din oras

Supermarket in locul spatiului destinat plimbarii cainilor in Manastur

Scris de 3,024

Se preconizeaza constructia unui nou magazin Lidl in cartierul Manastur. Zona vizata este spatiul verde de langa biserica de pe strada Primaverii, zona destinata pentru plimbarea cainilor.

In timp ce reprezentantii municipalitatii sunt preocupati de doi ani sa caute spatii potrivite pentru a amenaja parcuri pentru caini spatiile existente sunt in pericol de a fi desfiintate.
Lidl Romania solicita schimbarea regimului terenului respectiv in asa fel incat sa poata construi acolo un magazin cu regim de inaltime D+P.

Societatea si-a anuntat intentia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal in 15 mai pe un panou amplasat la fata locului.

Pe site-ul Primariei anuntul a aparut abia ieri, la aproape o luna, dupa ce Ziar de Cluj a adresat intrebari institutiei in acest sens. Reprezentantii Primariei spun ca deocamdata nu este nimic stabilit in ceea ce priveste terenul in cauza.

“Este o procedura prealabila pe care trebuie s-o faca inainte de a intra in Comisia de Urbanism, cea care poate sa aprobe sau sa respinga initiativa. Nu se stie data la care va intra in Comisie”, au precizat reprezentantii Primariei.

In argumentarea expusa pe panou se arata ca se doreste trecerea terenului din zona F in zona “CM2 pentru a face posibila construirea unui spatiu commercial cu regim de inaltime D+P”.
Potrivit PUG zona F inseamna zona activitatilor legate de culte, iar CM2 este “zona mixta continand institutii, servicii si echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, collective si personale, comert, hoteluri, restaurante, loisir), activitati productive mici, nepoluante si locuinte”.

Avand in vedere ca anuntul pe site-ul Primariei s-a publicat abia ieri, s-a prelungit si termenul in care doritorii pot trimite observatii – 15 zile de la data publicarii anuntului. Documentatiile vor fi apoi analizate de Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism intr-o sedinta publica.

Cat priveste locurile de plimbat cainii, pe hartie in Cluj-Napoca ar fi nu mai putin de 28 de spatii. Realitatea arata, insa, cu totul diferit.

Foto: FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE