Din oras

Supermarket in locul spatiului destinat plimbarii cainilor in Manastur

Scris de 3,024

Se preconizeaza constructia unui nou magazin Lidl in cartierul Manastur. Zona vizata este spatiul verde de langa biserica de pe strada Primaverii, zona destinata pentru plimbarea cainilor.

In timp ce reprezentantii municipalitatii sunt preocupati de doi ani sa caute spatii potrivite pentru a amenaja parcuri pentru caini spatiile existente sunt in pericol de a fi desfiintate.
Lidl Romania solicita schimbarea regimului terenului respectiv in asa fel incat sa poata construi acolo un magazin cu regim de inaltime D+P.

Societatea si-a anuntat intentia de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal in 15 mai pe un panou amplasat la fata locului.

Pe site-ul Primariei anuntul a aparut abia ieri, la aproape o luna, dupa ce Ziar de Cluj a adresat intrebari institutiei in acest sens. Reprezentantii Primariei spun ca deocamdata nu este nimic stabilit in ceea ce priveste terenul in cauza.

“Este o procedura prealabila pe care trebuie s-o faca inainte de a intra in Comisia de Urbanism, cea care poate sa aprobe sau sa respinga initiativa. Nu se stie data la care va intra in Comisie”, au precizat reprezentantii Primariei.

In argumentarea expusa pe panou se arata ca se doreste trecerea terenului din zona F in zona “CM2 pentru a face posibila construirea unui spatiu commercial cu regim de inaltime D+P”.
Potrivit PUG zona F inseamna zona activitatilor legate de culte, iar CM2 este “zona mixta continand institutii, servicii si echipamente publice, servicii de interes general (servicii manageriale, tehnice, profesionale, sociale, collective si personale, comert, hoteluri, restaurante, loisir), activitati productive mici, nepoluante si locuinte”.

Avand in vedere ca anuntul pe site-ul Primariei s-a publicat abia ieri, s-a prelungit si termenul in care doritorii pot trimite observatii – 15 zile de la data publicarii anuntului. Documentatiile vor fi apoi analizate de Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism intr-o sedinta publica.

Cat priveste locurile de plimbat cainii, pe hartie in Cluj-Napoca ar fi nu mai putin de 28 de spatii. Realitatea arata, insa, cu totul diferit.

Foto: FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE