Diete

Supa de ardere a grasimilor

Printre cele mai eficiente cure de slabire se afla si aceea bazata pe “supa de ardere a grasimilor” a carei reteta a fost elaborata de specialistii de la Sacred Heart Memorial Hospital, din Visconsin (SUA). Inainte de interventia chirurgicala pe cord, pacientii supraponderali sunt supusi acestui regim alimentar, usor de tinut si cu efecte sigure. Cu putina vointa, oricine il poate urma, in sapte zile pierzandu-se cel putin sapte kilograme.

 

Mod de preparare: Elementul de rezistenta a dietei Sacred Heart il constituie supa care poate fi mancata ori decate ori iti este foame si in orice cantitate.

 

In 5 l de apa rece se pun la fiert: o varza alba mare sau 2 borcane de fasole verde, 2 morcovi mari, 6 cepe, doi ardei grasi, doua cutii de rosii in bulion, o legatura de telina, 2 cubulete de supa concentrate de pui sau de vita sau o cana (250 ml) de supa degresata de vita.

 

Taiati legumele in bucati mici si acoperiti-le cu apa. Fierbeti la foc mare timp de 10 minute, micsorati focul la flacara potrivita si continuati fierberea pana legumele sunt moi. Dupa fierberea legumelor, supa se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper. Bulionul este optional. Cand se termina o portie,  se face alta, tot cu aceste ingrediente.

 

Bauturi premise: cafea, ceaiuri de plante neindulcite; sucuri fara acid, lapte degresat si apa, apa, apa.
Mod de administrare: Timp de sapte zile, se consuma din supa cat mai mult (la nevoie se mai prepara). Pe langa supa, sunt permise urmatoarele alimente:
In prima zi: supa si fructe, cu exceptia bananelor. Ca bauturi: ceai neindulcit, suc de afine sau apa.
In a doua zi: supa si vegetale: spanac, salata, stevie, un cartof copt cu unt. Nu consumati de loc fructe!
In a treia zi: supa, fructe si vegetale, dar fara cartof copt. Daca ati urmat cele trei zile de regim cu strictete si nu ati trisat veti afla ca ati slabit intre 2-4 kg.
In ziua a patra: supa, pana la trei banane, lapte degresat si cat mai multa apa.
In ziua a cincea: supa, carne de vita fiarta si pana la sase rosii proaspete.
In ziua a sasea: supa, carne de vita la gratar si vegetale verzi la discretie, fara cartof copt.
In ziua a saptea: supa,  orez (pilaf simplu) si sucuri naturale de fructe.

 

La sfarsitul celei de-a saptea zile, acul cantarului va indica mai putin cu 6-8 kg, dar numai in cazul in care ati urmat cu strictete regimul. Daca doriti sa mai slabiti, cura poate fi repetata dupa o saptamana de repaus.

 

Regulile dietei:
 – in saptamana in care urmati regimul de ardere a grasimilor, sunt absolut interzise: painea, alcoolul, bauturile carbogazoase, dulciurile.
– consumati cat mai multa apa, 6-8 pahare pe zi;
– consumati supa ori de cate ori va este foame; cu cat consumati mai multa supa, cu atat veti slabi mai mult;
– puteti inlocui carnea de vita cu cea de pui (fara pielita), iar in una din zilele in care este permisa friptura, puteti servi peste;
– carnea se prepara numai fiarta sau la gratar. Retineti: absolut nici un aliment nu trebuie prajit!
Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *