Sex

Sunteti cea mai buna prietena a sotului dumneavoastra?

Toate partenerele din lume ar trebui sa aiba ca tel important si acela de a deveni cea mai buna prietena a sotului lor. Daca ating acest tel toate problemele si neintelegerile se rezolva de la sine. Cel mai bun prieten este cel caruia ii impartasesti cele mai intime ganduri, cineva cu care va place sa petreceti timpul. Nu intotdeauna aceste cerinte sunt indeplinite de partenerii unei casnicii, dar se pot realiza prin invatare. Exista cateva modalitati prin care puteti deveni tovarasul lui cel mai apropiat.

 

Experiente in comun

 

Exista multe familii care traiesc o dragoste profunda si implinita. Acest lucru se datoreaza si preocuparii de a fi si a face totul impreuna. Adica sotul si sotia incearca sa nu-si programeze activitati independente care sa-i desparta in mod constant unul de celalalt sau de copiii lor. De asemenea, evita activitatile care nu contribuie efectiv la bunastarea intregii familii.

 

In aceste camine sau cupluri, planificarea atenta este un aspect esential. Desi exista un anumit nivel de flexibilitate, necesar realizarii scopurilor individuale, fiecare partener face eforturi pentru a cladi un grup de sprijin reciproc. In aceste cazuri fericite familia poate deveni o “persoana” in sine, care prospera si protejeaza cele mai bune interese. Sotul sau sotia pot dedica timp activitatilor in comun dar si timp altor activitati in care erau implicati si copiii. Cand unul dintre membrii familiei participa la o actiune individuala, ceilalti fac un efort pentru a-l sprijini.

 

In viata unui cuplu pot sa apara si lucruri neplacute, dar in fata lor familia este obligata sa fie unita pentru a depasi momentele dificile. Acest sentiment de unitate poate sa se mentina multi ani dupa rezolvarea in comun a problemei ivite.

 

Cand planificati activitatile de familie tineti seama ca ele sa nu fie prea multe si sa nu fie prea solicitante. Nu va angajati la activitati care nu aduc avantaje familiei dvs. sau cele care nu va plac. Discutati cu sotul cand aveti neclaritati in aceasta privinta. Nu renuntati la activitatile (hobby-urile) personale in detrimentul celor in comun; pasiunea pentru filatelie a fiului poate sa coexiste cu cea a pescutului sau sportului tatalui. Aceasta flexibilitate va favoriza unitatea si individualitatea.

 

In comun impotriva inamicului

 

Prieteniile durabile durabile se cladesc in transee. Atacati si invingeti dificultatile ca un cuplu, nu ca persoane separate. Nimic nu uneste mai repede doi oameni ca o lupta in comun impotriva inamicului. Practic, orice criza  va poate apropia unul de altul, fie ca e vorba de o chiuveta infundata sau de sarcina nedorita a fiicei. Nimeni nu scapa de probleme in viata, dar daca acestea se ivesc, va puteti consolida casnicia infruntandu-le ca o echipa. O mare nenorocire poate reuni o familie foarte mult. Dragostea si daruirea reciproca devin mai puternice.

 

Luati impreuna hotararile importante

 

Exista in viata de zi cu zi a cuplului tot feluri de  neintelegeri inabusite sau mici ciondaneli cu privire la aspecte importante care pot avea un impact negativ asupra relatiei. Pentru a le depasi, partenerii trebuie sa se ajute reciproc in a-l intelege pe celalalt ce-si doreste si a lua apoi o decizie. Cand nu sunt de acord cu privire la o situatie ei nu trebuie sa decida pana cand  fiecare dintre ei se intelege si se accepta cu si pe celalalt.

 

Nu luati niciodata o decizie finala intr-o problema importanta care va afecteaza pe amandoi daca unul nu este de acord! Impartasiti-va deschis si complet sentimentele si opiniile pana cand veti fi de acord unul cu celalalt. Fiecare partener trebuie sa recunoasca valoarea sfaturilor primite de la celalalt.

 

Cunoasteti-i si intelegeti-i personalitatea

 

Se stie ca nu toti avem aceleasi trasaturi de personalitate. Fiecare dintre noi suntem unici. O mare parte din trasaturi sunt innascute. Exista patru temperamente de baza care ne afecteaza personalitatea, si fiecare dintre noi are inclinatie catre una dintre ele. Aceste patru tipuri de personalitate pot fi etichetate (dupa Tim La Haye) astfel:

 

–    Vorbitorul: orientat spre viitor, inventiv, nedisciplinat fermecator, cu vointa slaba, nelinistit cald, prietenos dezordonat sensibil, neproductiv, vorbaret nu te poti baza pe el, entuziast zgomotos fara griji, egocentric, simte compasiune fata de altii, are obiceiul sa exagereze, generos fricos si nesigur.

 

–     Liderul: rece, nu manifesta simpatie, hotarat si cu vointa puternica, insensibil, nepasator, , independent ostil, manios productiv, crud, sarcastic, neiertator, suficient siesi, vizionar, dominator, optimist indaratnic si cu prejudecati, curajos mandru, increzator in sine, indemanatic, conducator.

 

–    Conformistul: inzestrat capricios analitic, negativ, perfectionist critic, constiincios rigid, respecta spiritul legii, loial, orientat catre sine, estet impresionabil, idealist razbunator, sensibil, se simte persecutat inclinat spre sacrificiu de sine, nesociabil, disciplinat teoretician, nepractic.

 

–    Nemotivatul: calm si tacut conventional, superficial, lenes placut spectator, diplomat egoist zgarcit te poti baza pe el, incapatanat conservator, cauta sa se protejeze, practic, nehotarat lider fara tragere de inima, fricos cu umor sec.

 

Daca nu va intelegeti tipul de personalitate si felul in care interactioneaza cu al sotului, e posibil sa va confruntati cu suferinte si neintelegeri inutile. Fiecare tip de personalitate de mai sus are calitatile si slabiciunile sale. Cand le veti intelege la sotul dvs. veti putea munci in armonie cu el ca sa-i compensati slabiciunile. Daca nu-i intelegeti personalitatea, e posibil sa reactionati la slabiciunile lui de fiecare data cand se contrazic cu ale dvs.

 

Faceti un test simplu pentru a determina tipul dvs. de personalitate si pe cel al sotului. Scopul testului este sa va demonstreze ca fiecare dintre noi are o personalitate unica si ca avem tendinta sa ne casatorim cu tipul opus cu persoana care ne completeaza.

 

Cultivati umorul

 

Daca vreti sa fiti cea mai buna prietena a sotului, este nevoie sa presarati putin umor in relatia dvs. Nu e necesar sa purtati un costum de clovn cand sunteti cu el, dar cautati moduri creative de a-l face sa se distreze. Decupati caricaturile sau bancurile care vi se par amuzante si aratati-le si cititi-le in clipe comune de ragaz. Radeti sincer, din toata inima, cand el va spune o gluma buna. Distrati-va impreuna cu prietenii vostri.

 

A deveni cei mai buni prieteni nu este un lucru care vine de la sine, doar pentru ca traiti impreuna. Trebuie sa invatati sa va mentineti echilibrul cand va confruntati zilnic cu defectele si slabiciunile tovarasului de viata. Relatia dvs. de “prietenie” va necesita perseveranta, rabdare, intelegere, dragoste sincera, umor… pentru a deveni tot mai trainica.

 

.ro
Foto: www.sxc.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *