Rautacisme

Șulea a fost condamnat în primă instanță pentru fapte de corupție. Întrebăm și noi pe premierul Ludovic Orban, pe președintele PNL Cluj, Daniel Buda și pe președintele Klaus Iohannis: este penal? În cât timp trebuie să dispară din funcție?

Trei ani cu suspendare… Sunt chiar curios cum va funcționa „anticorupția” în cazul PeNaLului lor. Că așa se exprima președintele Klaus Iohannis cu privire la condamnații altor partide, chiar dacă unii nu erau condamnați definitiv.

Vrea PNL Cluj, nu vrea, s-a procopsit cu un primar de primă mână ca scandal și vizibilitate a nimicului realizat, cu un primar condamnat penal în primă instanță pentru trei fapte de corupție mari și late și nu pentru chestiuni politice (așa cum îi place lui să clameze: “eu zic că astăzi mi se intentează dosare penale și nici nu atât de penale, cât politice sau administrative. Probabil că prin modul meu de a fi deranjez. Probabil că deranjez grupuri de interese”.

Problema cu acești primari, indiferent de-ai cui or fi, este că s-au obișnuit să fie mici dumnezei în funcțiile lor și să considere Primăriile ca fiind moșiile taților și mamițicilor lor. Iată cu nu prea e așa, la un moment dat li se înfundă.

Îl întrebăm și noi pe europarlavramentarul Daniel Buda (alintat Daneel de cei la masa cărora mânca), președintele PNL Cluj: mai este Șulea eligibil, se mai riscă Marele, Purul și Anticoruptul PNL cu acesta pentru un nou mandat la Primăria Comunei Florești?

Aceeași întrebare i-o adresăm și minsitrului Agriculturii, penelistul Adrian Oros, locuitor cu casa în comuna Florești.

Și sperăm să nu auzim placa cu “nu e condamnare definitivă” și pe cea cu “e cu suspendare”. Supendarea pedepsei este un fel de executare a pedepsei în libertate pe probațiune: faptele există și au necesitat o condamnare. Ispășirea pedepsei, fără recidivă, sau fără o altă condamnare, se poate face în libertate. Mai scutim buzunarele românilor de o cheltuială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *