Analiza

Primarul PNL din Floresti, Horia Şulea, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie! Va mai putea candida? Am GASIT secretul ascuns in spatele deciziei magistratilor clujeni!

Magistraţii Judecătoriei Cluj au decis vineri, 27 decembrie, condamnarea lui Horia Şulea, primarul PNL al comunei clujene Floreşti, a fostului primar Ioachim Vancea şi a lui Florin Zanc, directorul tehnic, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie, asimilate infractiunilor de coruptie.

Horia Şulea, în calitatea sa de primar, a fost acuzat de procurori ca şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

 

Sa citim impreuna ce au decis magistratii clujeni, iar mai apoi, o sa va explicam de ce aceasta sentinta il transforma pe Sulea, mare stea liberala clujeana, intr-o vulnerabilitate colosala pentru PNL:

„În temeiul art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 C.pen. 1968 cu aplicarea art. 5 C.pen., precum şi art. 396 alin. 2 C. proc.pen condamnă pe inculpatul Şulea Horia P, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracţiunilor de corupţie.

 

În temeiul art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b C.pen. 1968 contopeste cele 3 pedepse aplicate inculpatului Şulea Horia P şi aplică astfel acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare. 

În temeiul art. 861 alin. 2 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni, stabilit potrivit dispoziţiilor art. 862 alin. 1 C.pen. 1968. Încredinţează supravegherea inculpatului Serviciului de Probaţiune Cluj.

În temeiul art. 863 alin. 1 C.pen. 1968, pe durata termenului de încercare, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

– să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Cluj;

– să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

– să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. În temeiul art. 71 alin. 1 C.pen. 1968 interzice inculpatului Şulea Horia P drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. 1968 de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii aplicate prin aceasta”.

 

Tehnic, Sulea devine o mare vulnerabilitate pentru PNL Cluj. Desi la al doilea mandat, Sulea a reusit sa isi puna in cap conducerea partidului in plan local, Buda si Boc asteptand doar un motiv pentru a se descotorosi de el. Si acesta a venit. Aparent, desi condamnarea vine si cu interzicerea dreptului de a alege si de a mai fi ales, in suspensie daca Sulea face apel, situatia se impute astfel: cu niste amanari, Sulea poate sa isi depuna candidatura si, POATE, sa castige, dar daca castiga, este foarte posibil ca sentinta definitva sa il aduca in postura concreta de a ii fi interzis dreptul de mai alege si a fi ales, ba chiar, cu un prefect care sa nu fie ghidonat de PNL, sa poata fi revocat dupa condamnarea definitiva.

Isi permite PNL Cluj un asemenea scandal, isi permite Buda sa nu tina cont si de varianta acestui scenariu, de altfel, poate posibila?

Lupta pentru fotoliul de primar al Florestiului, cea mai importanta comuna din judet, primeste un nou boost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *