Din oras

Studentii clujeni au cucerit Alaska

Un grup de studenti clujeni a Cucerit Alaska. Tinerii au proiectat cladirea viitorului, care ar rezista in fata unui cutremur devastator.

Este vorba despre un proiect al studentilor Universitatii Tehnice, care au construit o macheta care a castigat zilele trecute, in Alaska, locul I la cel mai mare concurs international de cladiri rezistente la seisme dedicat studentilor.

Cladirea cu 29 de etaje, care ar putea concura cu zgarie-norii occidentali, a fost gandita de studentii din Cluj-Napoca sa reziste la cutremure cu intensitate 10 pe Richter

Cladirea fost construita din lemn de balsa, un arbore tropical din America, foarte usor si elastic, potrivit pentru un astfel de constructii. La teste, blocul-turn a obtinut rezultate uimitoare.

Cei 11 membri ai echipei studentesti au concurat cu structura de 29 de etaje la Concursul International din Alaska, unde au invins alte 36 de universitati din toata lumea, printre care nume mari, precum Stanford sau UCLA.

Anul trecut studentii clujeni de la Universitatea Tehnica au obtinut locul al treilea la competitia desfasurata in Seattle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *