In vizor

Studentii au reducere la Untold Festival. Nu toti, doar studentii lui Buta!

Echipa Untold Festival, principalul eveniment al Capitalei Europene a Tineretului 2015, a decis sa ofere 500 de abonamente reduse studentilor clujeni. Numai ca oferta nu este valabila pentru toti cei aproximativ 80.000 de studenti pe care ii are Clujul, ci doar pentru cei care sunt posesori ai cardului studentesc OmniPass. Cardul este eliberat de Asociatia Student Plus, a carui presedinte este Bogdan Buta. Acelasi Buta este si directorul Untold Festival. De ce nu beneficiaza toti studentii de aceasta oferta, avand in vedere ca evenimentul este sustinut in buna parte din bani publici si este destinat, in primul rand, tinerilor? Buta spune ca “doar OMNIPASS a facut o propunere de parteneriat”.

Practic, Bogdan Buta a facut o intelegere cu asociatia condusa de el, cand a pus la punct acest parteneriat, deoarece este atat director al Untold Festival, cat si presedinte al OmniPass. De reducerea la cele 500 de abonamente, care sunt disponibile la pretul de 199 de lei, pot beneficia cu exclusivitate studentii care au card OmniPass. Toti ceilalti studenti din oras nu au fost luati in calcul. Reducerea putea fi aplicata si celorlalti posesori de carduri, mai ales ca in Cluj-Napoca sunt eliberate cinci carduri studentesti – ISIC Student, Euro< 26 Student, cardul maghiar “A Card/A Kartya”, OmniPass si StudCard.

Cum explica Bogdan Buta aceasta alegere? El sustine ca doar OmniPass a venit cu o propunere de parteneriat. In schimbul reducerilor, OmniPass va promova Untold Festival prin toate canalele disponibile, de la newslettere pana la locatiile lor partenere. Potrivit directorului Untold Festival, comunitatea OmniPass la nivel de comunicare si baza de date – utilizatori din alte orase si inclusiv membri din anii trecuti – ajunge la 100.000 de persoane.

“Am preferat ca aceasta oferta sa se regaseasca intr-o reducere la nivel de costuri pentru utilizatorul final, decat sa fie cheltuiti banii respectivi la diverse companii de promovare”, spune el.

Totusi, el nu crede ca asociatia lui, cea care elibereaza cardul OmniPass, este favorizata in aceasta situatie.

“Exista comitete de management in fiecare dintre cele doua entitati. (Untold Festival si Asociatia Student Plus – n.r.) Propunerea nici macar nu a venit de la mine, si asta pot sa o confirme alti colegi, daca este cazul. Nu vad nimic rau, nici daca ar fi pornit de la mine, atata timp cat este o situatie <> si studentii vor avea ocazia sa cumpere la un pret avantajos un abonament pentru patru zile la festival”, spune el.

Au fost alesi pentru oferta posesorii de carduri OmniPass, adauga Buta, pentru ca este singurul sistem prin care poti controla ca biletul ajunge la studenti.

“Era singurul mod in care te asigurai ca nu vine un student sa cumpere de zece ori un abonament, cu carnetul de student. Aceste 500 de bilete ajung la 500 de persoane de care suntem siguri ca sunt studenti, nu au cum sa transmita mai departe acelasi card”.

Totusi, intrebat de ce au fost scosi din ecuatie ceilalti posesori de carduri studentesti, Buta a spus: “In momentul in care ne vor face o propunere si ne arata ca au un mecanism care sa acorde reducerea exact beneficiarilor, probabil vor beneficia de aceeasi oferta”.

Un abonament la Untold Festival costa, in acest moment, 259 de lei plus taxe, iar cel VIP este de 449 de lei plus taxe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *