Cei 20 de copii de la Complexul de Servicii Destinat Protectiei Copilului nr. 2 din cartierul Gruia au, din vara anului trecut, noi prieteni. Un grup de voluntari se ocupa de ei in fiecare saptamana in cadrul Programului de arta creativa Hope, si le reda speranta unui viitor mai bun. Initiatorul programului, Vlad Pop, a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru sustinerea activitatilor – si va alerga la cea de-a cincea editie a Maratonului International, din 19 aprilie, pentru cauza acestor copii.
Programul de arta creativa Hope a demarat in vara anului trecut si presupune mai multe activitati desfasurate cu copiii de la Centru saptamanal.
“Scopul nostru este sa ii facem sa inteleaga, chiar daca sunt dintr-un mediu sarac sau au fost abandonati, au la fel de mari sanse ca ceilalti. Chiar daca multi sunt discriminati, ii incurajam sa-si depaseasca statutul. Activitatile noastre vin sa compenseze ceea ce copiii primesc la scoala sau la centru. Programul vizeaza mai multe paliere, ii invatam sa gateasca, sa cante la un instrument, mergem cu ei la expozitii sau la galerii de arta, de exemplu am fost la Egiptul Antic de la The Office. Pe cei mai mari, care urmeaza sa paraseasca centrul, vrem sa ii ajutam cu un curs de calificare, sa isi gaseasca mai usor un loc de munca”, ne-a povestit Vlad Pop.
Tanarul a intrat in contact cu copiii din Complexul din Gruia in urma cu cinci ani, pe cand era voluntar al Little People.
“Apoi am inceput sa lucrez ca arhitect, am plecat din Cluj si cand m-am intors mi-am dorit sa ajut, sa facem o diferenta in viata acestor copii. Am scris proiectul si a fost acceptat”, spune el.
In ceea ce priveste campania Run 4 Hope, Pop spune ca fondurile adunate vor fi folosite pentru a cumpara carti si calculatoare, ba chiar pentru amenajarea unei gradini cu legume la centru.
“Intotdeauna mi-a placut sa alerg, sa inot, sa fac sport. Mi-am zis sa alerg pentru o cauza, sa ajutam pe cineva si atunci am facut campania Tu pentru ce alergi? Pentru ca prin gesturi mici putem face o diferenta mare in viata acestor copii. Unii au donat deja, am primit foarte multe reactii de la oameni solidari cauzei. Din fondurile stranse vrem sa cream o biblioteca la centru, cu carti care sa-i inspire pe copii, sa cumparam calculatoare, acum exista doar unul singur, la 20 de copii. De asemenea suntem in discutii cu companii care sa contribuie cu fonduri substantiale pentru crearea unei gradini cu legume si a unui spatiu de joaca pe terenul din spatele centrului”, a subliniat Vlad Pop.
De asemenea, pentru desfasurarea Programului de arta creativa Hope este nevoie de 1.500 de euro pe an, asta insemnand 48 de activitati. Cei care doresc sa contribuie la sustinerea programului si a campaniei o pot face in contul RO38BTRLRONCRT0202644001 cu mentiunea pentru Hope.
Foto: Facebook