Din oras

"Student Taxi" serveste bauturi, in acte. In realitate, practica cele mai mari tarife din oras

O firma de taxi care opereaza in Cluj-Napoca de anul trecut este aratata cu degetul de ceilalti operatori ca practica tarife foarte mari si detine monopolul clientilor de la Aeroportul Cluj. In tot acest timp, Primaria Cluj-Napoca sustine ca Student Taxi este autorizata si practica tarife in limitele legii. Emiradu SRL, societatea care poarta sigla “Student Taxi” are trecut la profilul de activitate “baruri si alte activitati de servire a bauturilor”.

Reclamatiile privind tarifele foarte mari pe care soferii de la Student Taxi le practica sunt numeroase. Un sofer de taxi de la o firma veche din oras a povestit, pentru Ziar de Cluj, cum reusesc cei de la Student Taxi sa detina monopol pe clientii Aeroportului Cluj.

„La Aeroport stau pentru ca isi platesc abonamentul anual, este peste 30 de milioane de lei cartela, ca sa stai in aeroport cat vrei. Sa spunem ca esti un client care tocmai a aterizat, evident ca iei taxi de la aeroport. Daca vrei sa mergi pana in Marasti, spre exemplu, un cartier care e mai aproape, cei de la Student Taxi te refuza imediat”, spune taximetristul.

Acesta a relatat, sub anonimat, despre tarifele mari pe care cei de la Student Taxi le percep clientilor.

“Oamenii sunt vinovati. Ii intreaba soferii in fata Garii daca nu doresc taxi. Ii duc de la Gara pana la Spitalul de Oncologie cu 20-30 de lei, cand o cursa normal pentru acest traseu este sapte lei. Nici nu se complica cu trasee mici. Au o abordare foarte urata, soferii isi scot banii din curse lungi. Un client mi-a povestit ca i-a cerut 30 de euro de la Aeroport pana la intrare in Floresti”, mai spune soferul.

Pe de alta parte, Primaria Cluj-Napoca arata ca, atat in zona Aeroportului Cluj, cat şi in zona garii, se organizeaza, periodic, actiuni tematice de control a activitatii de taximetrie.

Student Taxi este administrata de societatea SC Emiradu SRL, care are trecut la domeniul de activitate, conform codului CAEN, “baruri si alte activitati de servire a bauturilor”. Potrivit Ministerului Finantelor, firma a fost infiintata in 2003 si are trei angajati. Administrator este Emilia Maria Tecari.

Potrivit Primariei Cluj-Napoca, “societatea SC EMIRADU S.R.L, avand sigla Student Taxi, detine certificat constatator pentru punctul de lucru, emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj si Autorizatia de Dispecerat taxi nr. 13 din 10 septembrie 2012, eliberata de Primaria municipiului Cluj-Napoca, pentru punctul de lucru situat pe strada Calan nr. 22”.

Tot Primaria Cluj-Napoca mai arata ca Student Taxi practica tarife in limita legii.

“Conform art. 10 din HCL nr. 148 din 25 martie 2008 privind modificarea şi completarea HCL nr. 712/2008 (reglementarea taximetriei pe raza municipiului Cluj- Napoca), sunt aprobate tarifele maximale de distanta in cuantum de 2 lei/km pe timp de zi, respectiv 3 lei/km pe timp de noapte, tarife care includ T.V.A. Tarifele inregistrate de firma Student Taxi sunt de 1,99 lei/km pe timp de zi şi 2,99 lei /km pe timp de noapte”, se arata intr-un raspuns oficial.

Pe de alta parte, amenzile pentru activitatea de taximetrie au fost multe de la inceputul anului pana in prezent. In aceasta perioada, Politia Locala a aplicat 294 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale privind activitatea de taxi. Valoarea acestor amenzi se ridica la 63.490 de lei.

Foto: stiridecluj.ro

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *