Din oras

Strada David Ferenc din buricul târgului împlinește un an de la debutul lucrărilor de modernizare. Astăzi este toaletă publică pentru păsări, animale și vandali

Strada Dávid Ferenc a fost închisă circulației pe tronsonul cuprins între Bulevardul 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Sámuel în data de 16 martie 2021, pentru lucrări de modernizare în cadrul proiectului de reabilitare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 (a cărui modernizare demarase cu o zi înainte).

Astăzi strada David Ferenc (tronsonul de circa 200 de metri dinspre Sora) împlinește, așadar, un an de la debutul chinurilor prefacerii sale întru modernitate. Ziar de Cluj vă arată ce înseamnă „modernizare” în Clujul anului 2022.

David Ferenc, pe porțiunea sa dinspre buricul târgului, le oferă în prezent porumbeilor din zonă „cea mai bună calitate a vieții”, băncile montate aici de municipalitate fiind ținta predilectă a zburătoarelor care torpilează mobilierul urban cu excremente.

Și „artiștii” murali ai Clujului și-au găsit aici mediul perfect pentru exprimarea sensibilității non-artistice. Nu e tocmai legal, dar pereții plini de „artă” ne arată că Poliția Locală a tolerat până acum vandalo-cultura urbană:

Și micile patrupede găsesc pe David Ferenc o litieră publică excelentă, cu nisip de cea mai bună calitate. Cățeii care nu fac la nisip folosesc dalele montate cu mândrie de Primărie în tot Centrul:

E tare fain la Cluj, atât în buricul, cât și mai jos de buricul târgului!