Din oras

La o incidență Covid-19 de peste 8 la mia de locuitori, clujenii se înghesuie cu sutele, fără mască, în stațiile și în mijloacele de transport în comun

În urma renunțării la starea de alertă și a ridicării tuturor restricțiilor, atât cetățenii, cât și autoritățile au început să se relaxeze, în ciuda pandemiei care nu a trecut brusc, de pe o zi pe alta, ucisă prin pixul și hotărârea decidenților politici.

La Cluj, recomandarea purtării măștii de protecție în spațiile publice aglomerate și în mijloacele de transport în comun, nemaifiind o obligație, în general nu se mai respectă. La orele de vârf, atât stațiile, cât și autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sunt pline doldora de oameni care riscă se se infecteze unul de la altul cu virusul care, potrivit datelor DSP Cluj, încă circulă printre noi.

În prezent, incidența Covid-19 este, în Cluj-Napoca, de 8,3 la mia de locuitori, fiind înregistrate 2 787 de noi cazuri. Nu este de mirare, având în vedere îmbulzeala relaxată din zilele postalertă: