In vizor

Stefan Gadola a mai cumparat o vila veche in centrul Clujului, pentru 1,3 milioane de euro. Va fi sediul firmei Semco

Scris de 4,158

Oamenii de afaceri Stefan Gadola si Ioan Socea investesc intr-un proiect imobiliar mai inedit: renoveaza o casa boiereasca construita in anii ’30, pe strada Cardinal Iuliu Hossu, cumparata anul acesta cu 1,3 milioane de euro. Casa va fi viitorul sediu al firmei lor de proiectare, Semco Proiect SA. Fondatorul EnergoBit, Stefan Gadola, este un pasionat al caselor vechi. In urma cu doi ani, el a cumparat pentru 1,7 milioane de euro celebra “Casa Tataru”, construita de arhitectul italian Gio Ponti.

Frumoasa casa de pe fosta strada Pavlov este in plin proces de renovare. Locuinta este in proprietatea firmei Semco Proiect SA, detinuta de Stefan Gadola si Ioan Socea. Valoarea tranzactiei a fost de 1,3 milioane de euro, a declarat Gadola pentru Ziar de Cluj, iar vanzarea s-a facut in acest an, de catre fostul proprietar.

“Mi-a placut acea locatie. O renovam, este o casa boiereasca din anii ’30. Vor fi birourile noastre. Valoarea lucrarilor ajunge la 4-500.000 de euro. A trebuit sa dam jos tot acoperisul, era intr-o stare deplorabila, dar anul viitor, pe aceasta vreme, vom fi acolo”, spune Stefan Gadola.

Dorinta omului de afaceri este ca aceasta sa fie readusa la vechea forma.

“Este  o casa construita in stil boieresc. Nu este monument istoric, ar a fost o casa frumoasa, ca si toate casele nationalizate, au fost maltratate. O vom reface asa cum a fost ea, pe vremuri, cu parcare”, adauga Gadola.

Reabilitarea si mansardarea casei va dura, potrivit autorizatiei de constructie, pana in aprilie 2018.

Cel care se ocupa de proiect este arhitectul Adrian Borda.

“Casa va fi reabilitata, pastrandu-i imaginea cvasi-integral. In rest, ea nu este monument istoric, dar are valoare ambientala. Problema principala a fost legata de rezolvarea necazurilor create de interventii, modificari ulterioare care au alterat tot felul de elemente si de multe ori cele structurale”, spune arhitectul.

Stefan Gadola este unul dintre fondatorii grupului EnergoBit. In ultimii ani, omul de afaceri clujean a realizat mai multe investitii imobiliare. In 2013, acelasi Gadola a cumparat una dintre cele mai frumoase case din Cluj-Napoca, Casa Tataru, pentru 1,7 milioane de euro.

Casa Tataru, de pe strada C.A. Rosetti, este una dintre cele mai scumpe vile din Cluj-Napoca, si a fost scoasa la vanzare pentru suma de 2,2 milioane de euro. Construita in 1921 de catre celebrul arhitect italian Gio Ponti, casa care a gazduit ocazional familia lui Carol al II-lea, dar si vreme de opt ani pe poeta poloneza Kazimiera Illakowiczowna, a avut o istorie tumultoasa. A apartinut profesorului Coriolan Tataru, rezident regal al Ardealului in vremea lui Carol al II-lea. De aceea, a adapostit comandamentul german in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a gazduit ocazional familia lui Carol al II-lea. Tot in aceasta casa a trait, timp de opt ani, poeta poloneza refugiata la Cluj Kazimiera Illakowiczowna.

Semco Proiect SA, firma administrata de Gadola si Socea si care va avea sediul in casa boiereasca de pe Cardinal Iuliu Hossu, are domeniu de activitate “activitati de inginerie si consultanta tehnica”.

Numele familiei Socea se leaga tot de EnergoBit, Ioan Socea fiind cofondator al furnizorului de echipamente si servicii pentru domeniul energetic, al carui capital majoritar a fost preluat de fondul de investitii In­nova Capital si de către BERD.  Familia Socea a inaugurat, in acest an, spitalul privat Polaris Medical.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 10 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 12 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 15 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE