Din oras

Asa arata artezienele Clujului, pentru jumatate de milion de lei. Primaria sustine ca sunt intretinute periodic

Scris de 185

Ziar de Cluj v-a aratat in ultimele zile starea dezastruoasa in care se afla fantanile arteziene ale orasului. Nu sunt cazuri izolate, fiecare dintre ele semnaleaza neglijenta si bataia de joc a autoritatilor fata de cetateni, banul public si imaginea orasului. Suma pe care Primaria o plateste pentru intretinerea acestor fantani se ridica la 500.000 de lei si intra in conturile firmei Servinstal, “agreata” de municipalitate si pentru alte lucrari publice.

Arteziana din Piata Unirii era plina de noroi, cea din Mihai Viteazul ruginita si plina de mizerii, iar cea de vizavi de Prefectura o ruina.

Nici fantana de la locul de joaca din Parcul Central nu se afla intr-o stare mai buna. Se observa si aici ca muncitorii Servinstal s-au rezumat sa opreasca apa odata cu sezonul rece, fara sa curete sau sa conserve arteziana in vreun fel.

In schimb, reprezentantii Primariei spun ca se fac mai mereu reparatii curente la aceste fantani.

“Defectiunile curente se remediaza atunci cand este cazul. In aceasta perioada fantanile urmeaza sa intre in perioada de conservare de iarna si se fac lucrari pentru asta. Reabilitari, reparatii capitale, se fac in functie de alocarile bugetare si de cat de degradate sunt obiectivele, dar avem in vedere asfel de reparatii pentru fantana de la Prefectura in perioada urmatoare”, au precizat reprezentantii Primariei.

Contractul pentru reparare, intretinere si supraveghere a fantanilor arteziene, a cismelelor si a flacarilor vesnice a fost incheiat cu SC Servinstal Import-Export SRL pentru aproape 500.000 de lei anul trecut, cu o valabilitate de doi ani.
Servinstal este una din firmele “de casa” a municipalitatii, aceasta avand mai multe contracte pe bani publici. Societatea se ocupa de fantanile arteziene din oras inca din 2008. In martie 2014 firma a castigat un contract de peste 500.000 de lei pentru intretinerea cismelelor din oras. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.
Servinstal Import-Export este firma familiei Pintican, Elena si Ioan. Anul trecut au obtinut un profit de peste 800.000 de lei, la o cifra de afaceri ce a depasit 3 milioane de lei.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal a primit numai in 2014 peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

Aceiasi patroni au si firma Ando Construct, care este si ea abonata la banii publici. Dupa ce in 2013 Ando Construct, Rombianca Prestcom si Canion Impex au incheiat un contract pe doi ani pentru reparatii curente la imobilele din Municipiul Cluj-Napoca aflate in proprietatea Statului Roman pentru peste 15 milioane de lei, luna trecuta au fost desemnati castigatori pentru acelasi obiectiv pentru inca doi ani. Valoarea contractului se ridica la peste 7,3 milioane de lei.

Printre altele, in baza acestui contract se executa si lucrarile de renovare a noului sediu DNA, in cladirea data in administrare institutiei de catre Primarie. Acestea costa 550.000 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 5 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 6 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 7 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 7 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 8 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 9 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 9 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 12 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 13 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE