Focus

Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO

Scris de 499

În emisiunea Focus de la NCN, profesorul universitar Marcel Pop, din cadrul UBB aduce în atenție bunul simț al angajatorilor cu privire la luarea unei asemenea decizii radicale.

„Ideea de a introduce elemente ale tehnologiei, ale digitalizării, în tot ce înseamnă comerțul, ca idee de bază, este binevenită.(…) Atunci când iei o decizie și mai ales una, aș spune destul de radicală, de a înlocui complet ideea de casierie clasică (…) în faza de plată și de încheiere a cumpărăturii, ar trebui mai multă precauție și mai multă prudență”, spune Marcel Pop.

Profesorul universitar Ioan Hosu, din cadrul UBB, a reacționat la inițiativa propusă de PSD. Conform sociologului, grija statului ar trebui să fie stimularea privatului în evoluția tehnologică astfel încât toți clienții să fie mulțumiți.

„Statul in loc sa zică «îți taxez fiecare aparat», îți dau un stimulent pentru angajare, să ai amprentă umană acolo, exact pentru categoriile care sunt dezavantajate sau care nu pot învăța în acest moment. Deci, grija statului: să creeze aceste opotunități de business, nu să sufoce ceea ce există deja în piață.”

În legătură cu declarația președintelui ANPC, sociologul Ioan Hosu a precizat că putem vorbi de discriminarea vârstnicilor doar dacă există asemenea sesizări făcute la ANPC și se elimină complet casierii umani din supermarketuri.

„Nu i-a dat nimeni afară încă, asta este o declarație scoasă dintr-un context, un politician de mâna a 5-a, ajuns pe o listă în parlament spune «vai ce face privatul!?» Eu mă întreb întotdeauna, vai ce face statul!?”

Vezi fragmentul din emisiunea realizată de Edina Bodor alături de invitații Marcel Pop și Ioan Hosu mai jos:ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE