Din oras

Smart City cu trafic de coșmar: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989 pune la grea încercare nervii clujenilor

Lucrările de modernizare a Bulevardul 21 Decembrie 1989, aflat de luni de zile în șantier, pun la grea încercare nervii participanților la trafic. Șantierul din intersecția străzilor Piața Avram Iancu – Bdul 21 Decembrie 1989 – Cuza Vodă face ca această zonă centrală să fie greu circulabilă, de risc pentru conducătorii auto care forțează culoarea verde a semaforului, dar și pentru pietonii angajați în traversarea zebrei. 

Ziar de Cluj semnala recent că traficul blocat din centrul Clujului este accentuat de lucrările desfășurate pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. 

În imediata apropiere a Instituției Prefectului Județului Cluj, chiar în preajma intersecției, au fost realizate noi săpături, lucrări ce au fost semnalizate corespunzător, dar care transformă circulația din zonă într-una de coșmar. 

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 este un proiect cu o valoare de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. 

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului, iar termenul de finalizare este 15 aprilie 2022. 

În martie 2021, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

CITEȘTE ȘI: Oficial, lucrările de pe șantiere sunt „monitorizate” de autorități. În teren, se muncește ardelenește FOTO

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC. 

CITEȘTE ȘIȘantierul de pe 21 Decembrie 1989 se extinde: Scuarul CEC este spart din nou, pentru reparații

Recent, edilul Emil Boc a lăudat lucrările desfășurate de Diferit pe Bulevardul 21 Decembrie, arătând că firma și-a „recuperat din imagine”.

„Pe bulevardul 21 Decembrie și-au refăcut din imagine. 

Vă amintiți cât i-am bombardat anul trecut, cu Piața Lucian Blaga, și i-am amenințat cu “lista rușinii”. 

Iată lista rușinii prinde mai bine decât orice altceva, pentru că se duce buhu în toată țara și nu mai obțin contracte nicăieri. 

Pe 21 Decembrie s-au mobilizat; termenul este aprilie 2022, dar ei au zis că termină anul acesta carosabilul, să mai curmăm suferința oamenilor în trafic”, a declarat Emil Boc la un post local de radio. 

CITEȘTE ȘI: Nicolae și Daniela Petri, proprietarii DIFERIT, firmă apropiată Primăriei, trec de la modernizarea străzilor la construcția de blocuri

În repetate rânduri, clujenii au semnalat ritmul ardelenesc al desfășurării lucrărilor de șantier. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *