Din oras

Site-ul Primariei, in continuare inaccesibil pentru straini

Butoanele care ar trebui sa permita accesarea informatiilor de pe pagina web oficiala a municipalitatii in limbile engleza, maghiara, germana si franceza sunt in continuare nefunctionale. Asta in ciuda repetatelor semnalari a problemei, ultima oara in aceasta primavara tinerii social democrati au scos in evidenta lacunele site-ului. La capitolul accesibilitate si utilitate pentru nevorbitori de limba romana site-urile primariilor din Vaslui sau Sfantu Gheorghe pot da lectii Clujului.

La finalul anului 2009 s-a lansat actuala platforma a Primariei Cluj-Napoca realizata de firma Qual Media pentru suma de peste 15.000 de lei. Datoria de a traduce continutul si in limbi straine ii apartine institutiei, potrivit declaratiilor din aceasta primavara, Qual Media fiind responsabila doar cu crearea posibilitatii de a schimba limba.

Primaria a ramas cu “datoria”, iar paginile web a unor primarii precum cea din Vaslui, Sfantu Gheorghe sau Cugir sunt accesibile si in limbi straine. Informatiile de pe site-ul primariei din Vaslui pot fi citite in cinci limbi straine, pagina web oficiala a orasului Sfantu Gheorghe este accesibil in maghiara si engleza pe langa romana si chiar si primaria Cugir are o varianta in limba engleza a site-ului.
Situatia este aceeasi si la website-ul municipalitatii din Petrosani, iar despre Satu Mare curiosii pot citi in maghiara, engleza si germana, la fel ca in cazul Salontei.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca se scuza de neajuns prin crearea platformei adresata segmentului business cu scopul de a atrage investitori.

“Anul trecut s-a lucrat mai mult pe site-ul clujbusiness.ro, care se adreseaza investitorilor interesati de orasul nostru si care este disponibil in cinci limbi: romana, maghiara, engleza, franceza si spaniola. Urmeaza sa ne ocupam si de site-ul primariei”, a explicat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Clujbusiness.ro descrie oportunitatile de afaceri din Cluj si ofera datele de contact al Biroului Relatii Externe si Investitori condus de Emilia Botezan. Tot pe aceeasi platforma exista trimiteri catre site-ul neprietenos cu strainii al Primariei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *