Jos palaria

Jos Palaria pentru PSD Cluj!

PSD Cluj planuieste sa duca 100 terminale EKG in cabinele medicilor de familie in  zone unde nu este asigurata prezenta medicilor de specialitate (cardiologi), zone rurale si defavorizate.

Reteaua cardio propusa prin proiectul social-democratilor este formata dintr-un numar  nelimitat de terminale EKG care sunt legate la cate un calculator PC obisnuit (calculatorul se afla langa terminal). Pacientul se prezinta la punctul sanitar sau medicul de familie, asistenta se deplaseaza la pacient si inregistreaza semnalele EKG pe 12 derivatii, cate 6 sincron. Daca medicul de familie are competenta in cardiologie, poate interpreta la fata locului si da un diagnostic si tratament adecvat. In cazul in care nu este de competenta lui, achizitia semnalelor se transmite, prin internet, medicului cardiolog de garda de la Institutul Inimii sau Medicala I, Sectia Cardiologie. Rezultatele interpretarii se intorc, tot prin internet, in cateva minute la punctul sanitar sau pacient.

In acest mod au acces la un consult de specialitate cu specialist recunoscut toti pacientii din zonele rurale izolate, fara a fi necesara deplasarea pacientilor la Cluj-Napoca.

Din partea Ziar de Cluj, Jos Palaria!

sursa foto: www.ekg-tjanst.se

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *