Din oras

Sistemul de supraveghere video al orasului, updatat de o firma care nu a facut niciodata profit

VI Technologies este societatea care va imbunatati sistemul de supraveghere video din oras. Contractul incheiat cu municipalitatea se ridica la aproape 82.000 de lei. Primaria cheltuie peste 18.000 de euro pentru a achizitiona un soft pentru cresterea eficientei sistemului de supraveghere video a domeniului public din Cluj-Napoca. Firma care a fost desemnata castigatoare a fost singurul ofertant. Interesant este ca societatea a inregistrat numai pierderi inca de la infiintare.

Sistemul de camere a fost amplasat de Electrogrup, societatea care a castigat licitatia din 2010, si careia Primaria ii plateste chirie pentru echipament. Cu toate ca exista peste 200 de astfel de camere de supraveghere in oras de cele mai multe ori autorii unor acte antisociale precum vandalizarea cladirilor sau a mobilierului urban scapa neidentificati. Noul soft ar trebui sa confere o calitate mai buna a imaginilor.

“Se doreste achizitionarea unui sistem hardware si software necesar pentru consultare si valorificarea conform legii a imaginilor de supraveghere de pe domeniul public in anumite situatii impuse de obiectiv pentru investigarea, analizarea, imbunatatirea calitatii acestor imagini sau efectuarea unor determinari cantitative pe imagini care sa conduca la identificarea unor persoane care savarsesc fapte antisociale pe raza municipiului”, se arata in caietul de sarcini.

Practic noul soft va avea un program stand-alone (independent) pentru investigarea forensic (criminalistica) a probelor imagine si video. Va permite realizarea de masuratori 3D in imagini si va avea functii de “editare si manipulare a imaginilor (selectie, crop, scalare, rotatie, conversie de culori), ajustari de contrast, stralucire, curbe de intensitate, imbunatatirea detaliilor, reducerea zgomotului, stabilizare, superrezolutie, corectia estomparii de defocalizare, de miscare si de turbulenta precum si posibiliatea de a procesa fisierele video in format nativ ale sistemelor de supraveghere video care folosesc Milestone Xprotect, fara conversie sau pierderi calitative”.

Se va asigura actualizarea softului timp de un an de la instalarea initiala a acestuia.

Firma care a fost contractata a fost infiintata in 2005 in Bucuresti si este proprietatea lui Adrian si Ionut Cristian Badea. Obiectul de activitate este activitati de telecomunicatii prin retele fara cablu. De la infiintare si pana acum societatea nu a inregistrat niciodata profit, pierderile osciland intre 1.500 si 19.500 de lei. In 2013 la o cifra de afaceri de aproape 19.000 de lei a inregistrat o pierdere de 4.800 de lei.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *