Din oras

Pe strazile Clujului domneste gunoiul

Daca treci de centrul orasului, unde angajatii companiilor de salubritate din Cluj isi fac cu adevarat treaba, restul strazilor sunt pline de gunoaie aruncate peste tot. Putinul spatiu verde care face legatura intre trotuar si sosea e invadat de hartii, pungi si chistoace de tigari ce par a fi invizibile pentru cei care ar trebui sa le stranga. Unele raman acolo cu saptamanile si dispar doar atunci cand se schimba si conditiile meteorologice – adica le sufla vantul in alta parte.

In zona de case din cartierul Marasti, aceasta situatie a devenit o realitate zilnica. Aici, pet-urile, cutiile de suc sau pungile de chips stau imprastiate cat sunt strazile de lungi.

“Asta se intampla pentru ca angajatii de la salubritate nu sunt atenti cand ridica gunoiul si ajung sa il imprastie pe strada. Si daca a cazut, acolo ramane, nimeni nu se mai apleaca sa curete unde a lucrat. Mai sunt si oameni nesimtiti care arunga pungile pe jos, pentru ca le e lene sa le care pana la cosul de gunoi. In orice caz, maturatorii de strada nu isi fac treaba, pentru ca ar trebui sa fie adunate”, spune o clujeanca indignata.

Ioan Zlati, seful interimar al companiei de salubritate Brantner-Veres, spune ca mizeria de pe strazi nu poate fi intotdeauna curatata, iar asta din cauza masinilor care sunt parcate in zona.

“O sa vorbesc cu oamenii, o sa le spun sa fie mai atenti, dar munca lor e ingreunata si de masinile parcate pe marginea trotuarelor. Oamenii incearca, se baga pe dupa ele, pe sub ele”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Dar gunoaiele aruncate aiurea in oras nu sunt singura problema a Clujului. Dupa topirea zapezii, strazile sunt pline de noroi. Mult trambitatul proiect al fostului primar, Sorin Apostu – curatenie la bordura – sta pe tusa pana la inceputul primaverii.  

“Pe timpul iernii nu putem interveni sa curatam strazile cu apa pentru ca riscam sproducem polei, din cauza temperaturilor scazute. Intr-adevar, au fost zile cu grade pe plus in termometru, dar vremea e extrem de instabila in continuare”, spun reprezentantii Biroului Mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *