FOTOGRAFILA

Şi, totuşi, lucrările la esplanada din fața Teatrului Național au fost făcute DE MÂNTUIALĂ: „Finisajele sunt demne de o banală parcare de cartier. Incompetență”

Lucrările de reabilitare ale esplanadei din fața Teatrului Național din Cluj-Napoca, finalizate rapid pentru evenimentele organizate aici de 1 Decembrie, sunt dovada incompetenţei şi delăsării, chair a prostiei administrative pentru mulţi clujeni.

Pe pagina de Facebook a Clujului Civic, un clujean descrie perfect lucrările la esplanada din fața Teatrului Național: „Finisajele sunt demne de o banală parcare de cartier”.

„Reabilitare sau debilitare? Există o abordare diferită a proiectelor unei urbe, oriunde în lumea asta. Una e să faci un trotuar, o parcare, să pui niște borduri pe o stradă lăturalnică, puțin circulată, și cu totul alta e să reabilitezi un spațiu public de maximă vizibilitate și atractivitate, cum e o piațetă centrală din fața unei instituții de cultură de prim rang, în speță Teatrul și Opera Națională”, a scris Silion Vasile, pe Facebook.

teatru cluj dale lucrari (2)

Acesta a arătat că s-a criticat în public faptul că proiectul acestei reabilitări a dus la „înlocuirea scărilor de marmură albă de la intrarea monumentală în Teatrul Național cu niște trepte de bazalt gri, banal, același bazalt pe care îl întâlnim în fața gării, în stația de autobuz, la stadion sau la ștrand.

Dar felul cum au fost încropite dalele de bazalt din fața Teatrului Național denotă nepăsare, incompetență, dacă nu de-a dreptul prostie!

teatru cluj dale lucrari (3)

După părerea mea, finisajele acestea sunt demne de o banală parcare de cartier, nu de unul dintre cele mai reprezentative locuri ale Clujului, cartea de vizită a orașului, situl de excelență culturală, locul unde se întinde covorul roșu pentru marile evenimente de peste an.

Locul ăla miroase deja a sărăcie, a ieftineală, mai mult o încropire făcută la repezeală decât o lucrare cu care să te mândrești peste ani”, a mai spus acesta.

 

Foto: Facebook/Clujul Civic