Editorial

Si pedofilii sunt oameni, nu-i asa?

Tanti, hai repede langa Interservisan, ca Anamaria ii s… p… lui Nea’ Ion”, asa a aflat Victoria Candea ca fata ei, care abia implinise 12 ani, e abuzata sexual. Nu sunt mama, n-am copii, nici macar nepoti, si nu pot sa-mi inchipui ce a simtit femeia in momentul in care a auzit vocea de copil in telefon, cand colega Anamariei o anunta ca fata ei cea mica e ridicata de la scoala de un pensionar care o plateste pentru favoruri sexuale. Dar pot sa-mi inchipui cum ar reactiona propria mea mama in urma unui astfel de telefon. Acum, cand am 26 de ani, nu 12 abia impliniti. Si mi se rupe inima.

Dar cum e oare sa afli ca Nea’ Ion a facut sex in mod regulat cu ambele tale fetite? Ca le ducea intr-o garsoniera obscura din Marasti, unde mai erau si alte micute, dar si alti barbati, care le dezbracau si le batjocoreau? Ca le punea sa-si traga glugile pe cap, sa nu le vada vecinii fetele mici, necoapte, de copil? Ca a facut asta ani buni cu una dintre fete, iar dupa ce ea a ramas insarcinata, a continuat cu sora ei mai mica?

Legea spune ca trebuie sa ai incredere in sistem. Ca trebuie sa lasi autoritatile sa-si faca treaba. Asa, cu inima franta si cu mintile pierdute, trebuie sa astepti sa se faca dreptate.

Dar ce faci cand dreptatea, care  vine cinci ani mai tarziu, nu e de partea ta, ci a pensionarului care iti punea fetele sa-i faca sex oral in masina, langa trecerea de pietoni? Cand judecatorii decid ca “are 67 de ani, face parte dintr-o familie organizata, nu are antecedente penale” si, pe deasupra, “sufera de afectiuni grave” si decid sa il lase liber?

Pentru ca, nu-i asa, dupa ce a ajuns sa fie judecat pentru faptele sale, Nea’ Ion s-a imbolnavit brusc si grav. Acum, din macho-ul care punea fetite sa-i faca sex oral in masina, din barbatul care facea orgii sexuale cu mai multe copile in garsoniere de la capatul orasului, s-a transformat in batranelul simpatic din vecini. Are parul alb si privirea blajina si i-ar fi imposibil sa supravietuiasca intre patru pereti.

Ioan Codreanu nu va face nicio zi de puscarie, asta au decis judecatorii clujeni, dupa un proces ce a durat aproape cinci ani.  Nu sunt mama, n-am copii, nici macar nepoti. Dar nu pot decat sa ma gandesc la cum ar reactiona  mama in situatia asta. Si mi se rupe inima. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *