In vizor

Alin Tise are o vila in centrul Clujului, iar acum ii cumpara si curtea de la primarie

Senatorul  PDL Alin Tise, impreuna cu sotia lui, notar public, detin o vila in centrul Clujului, in imediata apropiere a Pietei Mihai Viteazul. Dupa ce au cumparat, pe rand, cele trei apartamente din cladire, acum Tise a depus cerere la Primaria Cluj-Napoca, pentru a cumpara si curtea aferenta, de aproximativ 600 de metri patrati. Potrivit surselor Ziar de Cluj, pretul negociat cu primaria este de 300 de euro pe metrul patrat, adica in jur de 180.000 de euro pentru toata suprafata.

Alin Tise si Camelia Tise, sotia acestuia, au depus la Primaria Cluj-Napoca o solicitare pentru a cumpara terenul aferent cladirii de pe strada Ploiesti, acolo unde Camelia Tise are si biroul de notar public.

Potrivit unor surse din Primaria Cluj-Napoca, Alin Tise s-a prezentat in doua randuri in fata Comisiei mixte de vanzari terenuri si curti, pentru a-si prezenta cererea. Este vorba de intentia sotilor Tise de a cumpara terenul aferent cladirii pe care o detin pe strada Ploiesti, cu o suprafata de 616 metri patrati. Alin Tise impreuna cu sotia lui au cumparat, pe rand, cele trei apartamente din vila respectiva, asa ca in prezent sunt singurii proprietari.

In 6 februarie 2014, Alin si Camelia Tise au depus solicitare de a cumpara si terenul aferent.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, pretul negociat de sotii Tise si reprezentantii Comisiei este de 300 de euro pe metru patrat.

Cererea a fost depusa in baza Regulamentului de vanzare a terenurilor curti apartinand domeniului privat al Municipiului Cluj-Napoca, in favoarea proprietarilor de locuinte cumparate in conditiile Legii 112/1995, ale Decretului-Lege nr. 61/1990 si ale Legii nr. 85/1992, a mostenitorilor acestora sau cumparatorilor subsecventi.

La adresa respectiva functioneaza si biroul notarial al Cameliei Tise. De altfel, doua apartamente din acest imobil apar si in ultima declaratie de avere a senatorului PDL.

Este vorba de un apartament de 113 metri patrati, cumparat in 2008 si altul de 136 de metri patrati, cumparat in 2013.

Vanzarea terenului va fi supusa votului consilierilor locali, cel mai probabil in urmatoarea sedinta a forului.

Tise: “Ce vreti sa spuneti, ca imi face cadou Boc terenul?”

Alin Tise afirma ca, intr-adevar, el si sotia lui sunt proprietari persoane fizice ai imobilului respectiv. El s-a aratat, insa, foarte deranjat de intrebarile adresate de Ziar de Cluj.

“Ce va intereseaza pe dumneavoastra ce fac eu in plan personal? E o chestiune personala ce fac eu si familia mea. Nu tine de meseria mea de senator, daca eu cumpar sau nu un teren. Toate terenurile din centrul Clujului sunt in cote ale primariei. Curtile se vand, conform unei hotarari de Consiliu Local de acum patru ani. Aceasta spune ca toti clujenii care au curti la casele proprietatea lor, si sunt in co-proprietate, pot sa le cumpere, daca au bani. Eu fac ce vreau impreuna cu sotia mea. De ce trebuie sa va dau raportul pentru chestiuni personale? Ce vreti sa spuneti, ca imi face cadou Boc terenul? Daca eu am bani si vreau sa imi cumpar curtea, aveti ceva impotriva? E dreptul meu ca cetatean sa imi cumpar o curte”.

Zona in care familia Tise detine vila cu trei apartamente este una in care se construieste o cladire de birouri, dar si un ansamblu rezidential de lux. Este vorba de Europa Business Center si Platina Elite Residence, ambele aflate in curs de construire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *