Din oras

Magazinele Michelangelo se restrang

Dupa scandalul arestarii patronilor carmangeriei clujene Michelangelo si oroarea starnita de dezvaluirile procurililor DIICOT a faptelor acestora, magazinele de prin Cluj se inchid unul cate unul. 

Cel mai central magazin Michelangelo, cel din Piata Mihai Viteazul este incuiat, are toate rafturile goale, insa pe usa scrie  “Renovare”. 

“De cateva zile e inchis. Eu m-am asteptat sa nu ii mai lase sa vanda dupa arestarile acelea. Oricum nu cred ca mai faceau vanzare, cine sa mai cumpere dupa ce s-a aflat ca au vandut carne stricata?”, a spus vanzatoarea de la un magazin din vecinatate. 

Magazinul de prezentare din Piata Marasti nu s-a inchis, insa nici nu mai poti cumpara prea multe de acolo. Vitrina frigorifica in care se aflau pana acum produsele care ar fi trebuit sa fie proaspete e goala si scoasa din functiune.

Se mai gasesc doar iaurturi, branzeturi si alte lactate pe rafturile de la intrare si niste pungi cu pui congelati inghesuiti in niste frigidere din dosul usii. 

“V-ati cam restrans!”, a remarcat malitios un pensionar care a intrat putin sa vada ce se intampla. 

“Da, dar poate aducem mai multe saptamana viitoare”, i-a raspuns vanzatoarea, cu jumatate de gura. 

Si magazinul Michelangelo din Zorilor a fost inchis la sfarsitul saptamanii trecute. 

Nici site-ul michelangelocatering.ro, al firmei sotiilor celor doi patroni Sori Selesiu si Bogdan Curticiu, nu mai functioneaza. 

“In momentul de fata se fac modificari la continutul site-ului. Revenim in curand!”, este textul care apare in locul continutului paginii. 

Persoana care raspunde la telefonul fix de la Michelangelo a declarat despre activitatea magazinelor ca „ori se renoveaza, ori se restrage”. 

„Pentru spatiul din Mihai Viteazul sunati? Vreti sa il inchiriati? A, de la presa. Eu zic ca mai bine fara nici un articol, ca s-a scris destul despre noi!”, a spus femeia, dupa care a inchis. 

Cei doi administratori ai firmei clujene au fost retinuti in prima jumatate a lui martie de catre procurorii DIICOT, intr-un dosar de evaziune fiscala si punere in circulatie de produse din carne alterata. Reteaua in care au operat a fost una internationala, foarte vasta si a implicat si functionari publici, inspectori ai Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Cluj. Au mai fost mituiti in “Dosarul Carnii” si inspector ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC), precum si lucratori din cadrul Politiei de Frontiera. S-au facut in acest caz nu mai putin de 102 perchezitii domiciliare în 18 judete. Cele două grupuri infractionale organizate erau formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere în circulatie de produse alterate si trafic de influenta. Prejudiciul produs de membrii infractori a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *