In vizor

Si-a cazat cainele la o pensiune de animale si l-a luat inapoi plin de sange

Si-a cazat catelul la pensiune timp de doua zile, iar cand l-a luat acasa a avut nevoie de tratament cu antibiotice pentru zece zile. O clujeanca povesteste cum cei care ar fi trebuit sa-i ingrijeasca animalul l-au inchis in cusca cu caini mult mai mari, care l-au traumatizat pana i-au lasat zgarieturi sangerande.  

Batman a fost cazat timp de 2 zile la pensiunea Casuta Animalelor din Chinteni, fiind platita pentru el o camera separata. Vineri, atat in timpul conversatiei telefonice, cat si la sosire, i s-a explicat doamnei care urma sa il gazduiasca, dificultatea pe care o are Batman (bulldog francez) in socializarea cu alti caini, in primul rand din cauza respiratiei sale greoaie, care este mereu confundata de alti masculi cu marait, si mai apoi faptul ca modul lui normal de a se comporta cu alti caini consta in inercarea de a-i monta. Ni s-a promis ca se vor avea in vedere aceste aspecte in timpul sederii sale.

Duminica, mergand sa ridic catelul, am gasit un domn care era evident ocupat cu alte activitati decat supravegherea lui Batman. Acesta se afla intr-un tarc cu multi alti caini (majoritatea masculi) printre care si unii de talie mare. Luandu-l in brate, am observat zgarieturi sangerande in jurul pantecelui sau. Mi s-a spus ca a latrat mult in cusca si a fost scos in tarc. Din cate am putut deduce, el si-a petrecut mare parte din weekend, probabil si noaptea afara, asta chiar daca am platit pentru o camera separata. In tarc a inceput sa monteze si a fost montat pana s-a ajuns la rani”, povesteste Denisa Seician.

Dar povestea ei nu se opreste aici. I s-a mai spus ca Batman a refuzat sa manance pentru doua zile, iar catelul avea probleme cand incerca sa mearga.

Am constatat, de asemenea, ca era extrem de insetat, ii curgeau ochii si nu putea sta in picioare. Nu a fost in stare sa coboare din masina. In casa, nu a avut puterea de a roade un biscuite. A dormit neincetat 26 de ore si de fiecare data cand facea doi pasi, tragandu-si piciorul, esua pe podea.

Luni, la insistentele mele, m-am intalnit cu cei doi reprezentanti ai pensiunii pentru a controla starea de sanatate a cainelui. Printre jignirile deosebite si atacurile piperate venite din partea celor carora le-am incredintat un membru al familiei mele, am primit rezultatele consultului: suprainfectie la nivelul dermei in jurul pantecelui, suprainfectia prepuțului si infectie la ochi. In cazul piciorului pe care il trage dupa el, inca nu s-au exprimat veterinarii, deoarece este posibil sa fie o febra musculara puternica. Tratamentul consta in 7 zile de antibiotic, picaturi de ochi, consulturi zilnice, unguent local si purtarea unui colier, care de altfel reprezinta o exprienta usor traumatizanta pentru caine”, mai zice Denisa.

Tanara spune ca a facut publica povestea catelului ei deoarece nu isi doreste ca vreun alt animal sa mai treaca prin asa ceva.

Nu spun ca se va intampla cu siguranta, spun doar ca premisele exista, cuu un personal dezinteresat si o curte umpluta pana la refuz cu caini provenind din directii foarte variate. Este foarte trist modul acestor ,,iubitori de caini” de a se comporta in timpul sederii si dupa ce paguba s-a produs. Nu pot spune decat ca mi-e usor scarba de modul in care unii oameni isi fac banii pentru care, de altfel, nu-mi amintesc sa fi primit vreun bon fiscal”, incheie ea.

Reprezentantii pensiunii Casuta Animalelor refuza sa faca vreo declaratie referitoare la incidentul prezentat de Denisa Seician, desi recunosc ca animalul a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost cazat aici.

Da, a avut nevoie de ingrijiri medicale. Mai multe nu vreau sa va spun decat daca veniti aici”, a spus Alin Grebenisan, directorul pensiunii de animale.

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare spun ca vor efectua un control la “Casuta Animalelor” pentru supraveghea modul in care animalele sunt ingrijite aici. Acestia sunt cei care emit autorizatiile de functionare ale pensiunilor de animale si cei care ar trebui sa se ingrijeasca de buna organizare a acestora.

Noi efectuam controale atunci cand se fac sesizari si cand avem control tematic. Dar daca primim o plangere mergem imediat sa verificam situatia”, a declarat Nicolae Pivariu, seful DSV Cluj.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *