Rautacisme

Șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, ce cumulează pensia cu salariul, despre cerșetorii veniți din alte localități, care cumulează banii din cerșetorie cu ajutorul social: „Este de datoria mea să sesizez Primăriile, pentru a le tăia măcar ajutorul social!”

Când Emil Boc nu-i acasă, subordonații săi joacă la masa posturilor locale de radio, unde municipalitatea își promovează săptămânal imaginea publică. Joia aceasta, a venit rândul șefului Poliției Locale să ocupe postul de locțiitor de Emil Boc la radio, primarul fiind plecat din țară.

Fostul comisar-șef pensionat din Poliție, din 2016 șef la Locală, cumulează în prezent pensia cu salariul, dar, vorbind despre cerșetorie, a afirmat că cerșetorii depistați în Cluj-Napoca iau și bani de la primăriile de domiciliu, ajutor social, șeful Poliției Locale considerând că este de datoria sa să sesizeze aceste primării, pentru a le tăia măcar ajutorul social, pentru că nu poți să iei și ajutor social și să vii și la cerșit! 

Logica lui Marcel Bonțidean ne scapă, cerșetoria fiind o activitate ilegală, care nu are nicio legătură cu dreptul celor care o practică de a primi ajutor social, dacă ei se încadrează în condițiile legale prevăzute pentru acordarea ajutorului social. În această ordine elucubrantă de idei, am putea dezvolta însă și să afirmăm că nu poți să iei și pensie și salariu, ori că nu poți să iei și alocație de stat, ca și copil, și să îți și meditezi contra bani de acadele colegii la matematică, ori că nu poți să iei și șomaj și să furi și din buzunare în autobuze. Trebuie să alegi, bineînțeles, ori una, ori alta, ori munca (cu forme legale sau nu, ori chiar de-a dreptul ilegală sau imorală), sau celelalte venituri la care te încadrezi, potrivit prevederilor legale, a le primi (ajutoare sociale, șomaj, alocații, pensii ș.a.)

„Sunt zeci de localități din care noi am depistat persoane care vin în Cluj-Napoca. Am încheiat în acest an peste 585 de procese verbale de contravenție legat de aceste persoane. Problema este că vin în mod organizat din anumite localități, sunt debarcați de obicei în zona Gării și de acolo iau autobuze, troleibuze și se deplasează în mai multe zone de pe raza municipiului Cluj-Napoca, în special în zona bisericilor, în zona spitalelor, unde oamenii sunt mai milostivi. (…)

Nu putem să îi interzicem, sigur că nu, pentru că circulația este liberă și noi nu putem să o interzicem. Însă, așa cum vă spuneam: în primul rând, sesizez toate primăriile de domiciliu, pentru că foarte multe persoane din cele pe care noi le depistăm în Cluj-Napoca la cerșit iau bani de la Primăriile de domiciliu, ajutor din-acela social. Și atunci sigur că este de datoria mea să sesizez aceste Primării pentru a le tăia măcar ajutorul social. Nu poți să iei și ajutor social și să vii și… (la cerșit – n.r.) Completarea (de venituri – n.r.) să știți că este substanțială în multe cazuri, este foarte substanțială!”, a declarat șeful Poliției Locale Cluj-Napoca.

Potrivit declarației sale de avere din 2021, Marcel Bonțidean a obținut din funcția deținută în cadrul Poliției Locale suma de 109.816 lei, adică un salariu lunar de 9.151 lei, iar pensia a fost de 139.948 lei, adică 11.662 lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *