Din oras

Seful Jandarmeriei clujene, Aurel Litan, pensionat dupa 30 de ani de cariera militara

Generalul Aurel Litan, seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, va fi trecut in rezerva, ceremonia militara fiind programata pentru sfarsitul saptamanii viitoare. Litan a petrecut 30 de ani in sistemul militar si zece ani la comanda Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj. Potrivit unor informatii din Primaria Cluj-Napoca, este posibil ca acesta sa isi continue activitatea la conducerea Politiei Locale.

Generalul Aurel Litan este trecut in rezerva potrivit Statutului Cadrelor Militare, care prevede faptul ca pensionarea cadrelor MApN si MAI se face gradual. Astfel, generalii cu o stea se pensioneaza la 56 de ani, cum este si cazul acestuia. Ceremonia de trecere in rezerva se va desfasura saptamana viitoare, vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj.

Aurel Litan si-a inceput activitatea in jandarmerie inca din 1990, la Comandamentul Trupelor de Jandarmi din Bucuresti. In acelasi an, a fost transferat la Batalionul 15 Jandarmi Cluj-Napoca, ca si loctiitor al comandantului.  Aurel Litan a condus Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj inca din 2005, iar intre 2003-2005 a fost adjunct la Comandamentul National al Jandarmeriei Romane.

El este absolvent al Academiei de Tehnica Militara, dar si al Facultatii de Inginerie Mecanica.

Potrivit informatiilor Ziar de Cluj, Aurel Litan va fi inlocuit la conducerea IJJ Cluj de Florin Budisan, actual sef al Brigazii Mobile a Jandarmeriei Cluj.

“Ne pare rau ca ne despartim de el, a fost un comandant extraordinar, unitatea noastra nu a fost atinsa de scandaluri cat el a fost la conducere”, a declarat un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj.

Pe de alta parte, este foarte posibil ca activitatea lui Litan sa nu se opreasca aici. Potrivit unor informatii din Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc se gandeste foarte serios sa profite de experienta lu Aurel Litan si sa-l numeasca sef la Politia Locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *