Politica

Seful APIA Cluj da 3.000 de lei pe luna cu dedicatie catre colegii de partid

Adrian Zaharia, seful Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Cluj a inaugurat, anul trecut, noul sediu al institutiei din Dej. Pana aici, nimic iesit din comun. Coincidenta face insa ca Zaharia, vicepresedinte al Partidului Conservator (PC) Cluj, sa fi inchiriat noul sediu de la o societate care i-a apartinut sefului PC Dej, Vasile Campan. Astfel, ca de la polititician la politician, afacerea s-a facut pe bani publici, prin incredintare directa. 3.000 de lei costa, in fiecare luna, noua locatie.  

Spatiul unde functioneaza actualul birou local al APIA este inchiriat de la SC Cimpan&Cimpan, o societate dejeana care i-a apartinut lui Vasile Campan, seful PC Dej. Pentru spatiul de aproximativ 450 de metri patrati, acesta primeste nu mai putin de 3.000 de lei lunar. 

Afacerea, facuta prin incredintare directa, e vazuta ca una inocenta de catre Adrian Zaharia, care spune ca vechiul sediu era mic si murdar, iar schimbarea a venit, in primul rand, in ajutorul taranilor din zona. 

„Un spatiu de 460 de metri patrati intr-un oras ca Dejul e greu de gasit”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj. 

In plus, sustine Zaharia, APIA Bucuresti a aprobat contractul de inchiriere. Inainte de incheierea afacerii, acesta le-a trimis reprezentantilor de la capitala poze cu vechiul si noul sediu si le-a explicat motivele pentru care au nevoie de un sediu nou, mai mare. 

„Am facut aceasta schimbare la solicitarile fermierilor, care se inghesuiau in vechiul sediu pe niste coridoare inguste si la cererea domnului deputat Itu, care a avut nenumarate interpelari in directia aceasta”, mai spune Zaharia. 

Contactat telefonic, deputatul Cornel Itu spune ca a facut o singura sesizare catre APIA Cluj referitor la sediul vechi. 

„Era un sediu mic, neadecvat, la etaj. Oamenii stateau in strada, asteptau la coada. M-au chemat acolo, am observat situatia si am facut o observatie catre cei de la APIA Cluj, ca nu mi se pare corespunzator sa se stea asa. E frumos ce au facut cei de la Dej, ar trebui sa se faca in mai multe locuri asa”, a declarat deputatul. 

Apoi, cand vine vorba de afacerea PC, Itu isi schimba pozitia si spune ca n-a calcat decat o data in noul sediu. In plus, sesizarea sa catre APIA Cluj a fost facuta cu mult inainte ca Adrian Zaharia sa fie sef. 

„Nu am participat nici la inaugurare, doar am trecut acum doua luni pana acolo, sa vad spatiile. Mai mult, eu am facut sesizarea cu mult inainte sa fie Zaharia sef. A fost o toamna ploioasa, poate era 2009, poate era 2010, si oamenii nu aveau unde sa stea de ploaie”, si-a amintit deputatul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *