Politica

Seful APIA Cluj da 3.000 de lei pe luna cu dedicatie catre colegii de partid

Scris de 1,597

Adrian Zaharia, seful Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Cluj a inaugurat, anul trecut, noul sediu al institutiei din Dej. Pana aici, nimic iesit din comun. Coincidenta face insa ca Zaharia, vicepresedinte al Partidului Conservator (PC) Cluj, sa fi inchiriat noul sediu de la o societate care i-a apartinut sefului PC Dej, Vasile Campan. Astfel, ca de la polititician la politician, afacerea s-a facut pe bani publici, prin incredintare directa. 3.000 de lei costa, in fiecare luna, noua locatie.  

Spatiul unde functioneaza actualul birou local al APIA este inchiriat de la SC Cimpan&Cimpan, o societate dejeana care i-a apartinut lui Vasile Campan, seful PC Dej. Pentru spatiul de aproximativ 450 de metri patrati, acesta primeste nu mai putin de 3.000 de lei lunar. 

Afacerea, facuta prin incredintare directa, e vazuta ca una inocenta de catre Adrian Zaharia, care spune ca vechiul sediu era mic si murdar, iar schimbarea a venit, in primul rand, in ajutorul taranilor din zona. 

“Un spatiu de 460 de metri patrati intr-un oras ca Dejul e greu de gasit”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj. 

In plus, sustine Zaharia, APIA Bucuresti a aprobat contractul de inchiriere. Inainte de incheierea afacerii, acesta le-a trimis reprezentantilor de la capitala poze cu vechiul si noul sediu si le-a explicat motivele pentru care au nevoie de un sediu nou, mai mare. 

“Am facut aceasta schimbare la solicitarile fermierilor, care se inghesuiau in vechiul sediu pe niste coridoare inguste si la cererea domnului deputat Itu, care a avut nenumarate interpelari in directia aceasta”, mai spune Zaharia. 

Contactat telefonic, deputatul Cornel Itu spune ca a facut o singura sesizare catre APIA Cluj referitor la sediul vechi. 

“Era un sediu mic, neadecvat, la etaj. Oamenii stateau in strada, asteptau la coada. M-au chemat acolo, am observat situatia si am facut o observatie catre cei de la APIA Cluj, ca nu mi se pare corespunzator sa se stea asa. E frumos ce au facut cei de la Dej, ar trebui sa se faca in mai multe locuri asa”, a declarat deputatul. 

Apoi, cand vine vorba de afacerea PC, Itu isi schimba pozitia si spune ca n-a calcat decat o data in noul sediu. In plus, sesizarea sa catre APIA Cluj a fost facuta cu mult inainte ca Adrian Zaharia sa fie sef. 

“Nu am participat nici la inaugurare, doar am trecut acum doua luni pana acolo, sa vad spatiile. Mai mult, eu am facut sesizarea cu mult inainte sa fie Zaharia sef. A fost o toamna ploioasa, poate era 2009, poate era 2010, si oamenii nu aveau unde sa stea de ploaie”, si-a amintit deputatul. ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 16 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 22 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE