In vizor

"Tepara" Anca Deac a fost amendata cu 10.000 de lei de ITM Cluj

Scris de 2,042

Firma care a tepuit zeci de persoane, promitandu-le locuri de munca fictive in strainatate contra unor sume de bani, a fost amendata de Inspectoratul Teritorial de Munca din Cluj cu 10.000 de lei. Societatea, care si-a schimbat de curand denumirea, isi are sediul pe strada Motilor din Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj a relatat inca din octombrie anul trecut  despre practicile unei firme de plasare a fortei de munca in strainatate, ce-si are sediul in Cluj-Napoca. Pe atunci, societatea se numea SC Colosseumul Muncii Externe SRL, si isi avea sediul social in Arad, cu punct de lucu la Cluj. Din biroul de pe strada Motilor, administratoarea Anca Deac, inpreuna cu cativa angajati, instrumentau o adevarata inselatorie cu locuri de munca in strainatate.

Aceasta a gasit o metoda ingenioasa de a insela zeci de oameni. “Victimele” erau oameni simpli, in general din mediul rural, care isi cautau, cu disperare un loc de munca in strainatate. Pagubitilor li se promitea un job bine platit la fermele din Germania, li se solicitau zeci de acte pentru dosarul de recrutare, alaturi de bani platiti in avans, dupa care erau uitati, astfel ca acestia ramaneau cu banii dati si fara un loc de munca.

Cei care reclama societatea si, implicit, pe administratoarea ei, sunt romani din mai multe judete ale tarii: Satu Mare, Dolj, Mures, Sibiu, Cluj etc. Unii dintre ei asteapta de peste un an vestea ca, in sfarsit, vor pleca sa munceasca in Germania, dupa ce au platit peste 100 de euro avansul pentru procesarea dosarului si au cheltuit alte 200 de euro pentru intocmirea dosarului de recrutare.

Pe atunci, nicio autoritate a statului nu a reusit sa opreasca activitatea firmei.

In ianuarie 2014, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Cluj a aplicat  prima sanctiune, de 5.000 de lei si a dispus ca firma sa restituie sumele percepute de la clientii carora nu le-a gasit un loc de munca.

Intre timp, insa, administratoarea Anca Deac a dizolvat vechea firma, iar o alta societate a preluat activitatea acesteia. Este vorba de SC QUALIFIZIERTE MITARBEITER VERMITTLUNG SRL cu acelasi sediu pe strada Motilor in Cluj-Napoca.

ITM Cluj, amenda maxima

Inspectoratul Teritorial de Munca din Cluj a facut un control la noua societate, in urma cu cateva zile. In urma acestuia, administratorii au primit o amenda de 10.000 de lei.

“Amenda a fost aplicata pentru incalcarea normelor referitoare la activitatea de mediere a muncii in strainatate – agentul de ocupare a fortei de munca a mediat incadrarea in munca a unor cetateni romani in strainatate in lipsa unui contract cu partenerul strain, contract care sa contina oferta ferma de locuri de munca”, se arata intr-o informare a ITM Cluj.

ITM Cluj mai arata ca societatea nu a trecut in contractele incheiate cu clientii sai drepturile salariale, durata si modul de acordare a concediului de odihna, posibilitatea transferarii salariului in Romania sau masurile de protectie si securitate a muncii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 15 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 21 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 21 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 21 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 24 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE